bitcoin horloge btc india crypto

Bitcoin miners ‘stelen’ voor $25 miljoen aan stroom in Maleisië

Bitcoin mining is big business. Dus probeert men op allerlei manieren aan goedkope stroom te komen om bitcoin te delven. Het Maleisische energiebedrijf Tenage Nasional Bhd (TNB) wil maatregelen nemen om diefstal van energie voor het minen van bitcoin (BTC) te voorkomen. Dat meldt Cointelegraph.

Volgens een rapport van EdgeProp knoeien ondernemers met de lokale distributiesystemen voor elektriciteit. Vervolgens gebruikt men de ‘gestolen’ elektriciteit om BTC te delven. TNB zou hierdoor ongeveer $25 miljoen zijn misgelopen.

Dikke straffen

Tot op heden zijn er 437 gevallen bekend van situaties waarin mensen in Maleisië misbruik maakte van het systeem om ‘gratis’ bitcoin te minen. TNB is het grootste beursgenoteerde energiebedrijf in Zuid-Oost Azië, met een totaal van $23.6 miljard aan activa. Geen kleine jongens dus.

Het probleem zit hem in het systeem van ‘energie krediet’. TNB kondigt aan harde stappen te gaan ondernemen tegen mensen die het systeem misbruiken. Het bedrijf kan je stroom afsluiten en ook hangt de misbruikers een boete van $24.000 en een maximum van drie jaar in de gevangenis boven het hoofd.

Invallen en betaalmiddel

Eerder deze maand werden er 33 gebouwen binnengevallen door de autoriteiten in Maleisië.

Ondanks deze maatregelen staat het land zelf niet perse negatief tegenover bitcoin en het minen ervan. De handel en bitcoin mining is gewoon legaal in het laat. Wel zegt de centrale bank de cryptomunt niet te erkennen als ‘echt geld’.

Met die mening staat de centrale bank van Maleisië niet alleen, veel bankiers en instanties denken er zo over. Zo ook de Europese Centrale Bank.

Gelukkig bepalen zij niet waarmee de rest van de wereld transacties uitvoert. Want dat kan prima met bitcoin, als écht betaalmiddel.

Bitcoin mining

Het minen van bitcoin is geen goedkope onderneming. In landen en op plekken waar energie het goedkoopst is vestigen bedrijven zich graag om BTC te delven. Dat is immers de enige grondstof (naast die voor de hardware) die nodig is om mee te doen.

Het is dus van wezenlijk belang dat je jouw energie zo goedkoop mogelijk kunt aanschaffen. Dat gegeven resulteert weer in het volgende: bitcoin miners gaan naar plekken waar niemand wil komen.

Een recent onderzoek laat zien dat ongeveer 74% van de gebruikte energie van het bitcoin netwerk komt uit duurzame bronnen. Mining ondernemingen duiken vooral op in gebieden waar niemand wil wonen.

Weinig of geen bewoners in de buurt betekent goedkope stroom uit de aanwezige bronnen, er is immers niemand anders die het nodig heeft in dat gebied.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!