bitcoin pavel nyashin overleden
Nieuws » 23-jarige Russische bitcoin vlogger overleden, onderzoek gestart

23-jarige Russische bitcoin vlogger overleden, onderzoek gestart

De bitcoin vlogger Pavel Nyashin is dood gevonden in het huis van zijn moeder. De lokale autoriteiten onderzoeken het overlijden van de influencer.

Nyashin had een groot YouTube-kanaal waar hij zijn verhaal vertelde over de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. Tijdens zijn video’s stopte hij niet onder stoelen of banken dat hij goed geld had verdiend met de handel in crypto.

Geld en adres

Naast het feit dat hij lekker aan het verdienen was, werd ook zijn huisadres de wereld in geslingerd. In januari besloten een groep gemaskerde criminelen hem op te zoeken. The Sun vertelt dat de misdadigers verkleed waren als kerstmannen.

Er werd voor honderdduizenden dollars aan geld gestolen. De vermomde kerstmannen namen ook een aantal documenten mee uit zijn kluis. Naast nog wat gestolen telefoons werd Nyashin ook nog in elkaar geslagen.

  bitcoin meester  

Na de overval

Na deze heftige gebeurtenis raakte de vlogger een beetje in de war. Hij raakte volgens The Sun depressief. Mede daarom konden zijn volgers al maanden geen updates meer verwachten op het gebied van investeren in cryptomunten.

Zijn moeder laat weten dat een deel van het gestolen geld van investeerders was. De jonge Rus had geen manier om dat geld terug te betalen. Hij moest zelfs weer bij zijn moeder gaan wonen. Daar werd hij levenloos aangetroffen.

De politie geeft aan dat er tot op heden geen aanleiding is om te denken dat er andere mensen bij zijn dood betrokken waren. Het is nog niet duidelijk of de criminelen van de overval al zijn opgepakt.

Gevaarlijk?

Ondanks het (pseudo)-anonieme karakter van de meeste cryptomunten, zijn er net als in elke industrie ook kopstokken en influencers die met hun naam en toenaam vertellen over hun avonturen in deze wereld. Net als dit platform proberen veel mensen hun passie te delen voor deze nieuwe technologie en economie.

Maar dat is niet zonder gevaar. Nyashin werd een target nadat al zijn gegevens online waren te vinden, daarnaast was het duidelijk dat hij veel geld had.

Het is niet voor niets dat veel mensen op bijvoorbeeld social media hun identiteit geheim houden. Zeker als ze een mening hebben over een bepaalde coin of veel bitcoin bezitten.

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten over een vermoorde Pool. De oprichter van een gesloten cryptobeurs werd dood aangetroffen in een bos.

Bron: AD

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder