Nieuws » Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

In deze update bekijken we met de markt van de Bitcoin en de altcoins. Verder hebben we enkele tweets uit de cryptospace verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin (BTC) en altcoins

Op moment van schrijven is Bitcoin te verhandelen voor $10.340. Dat is zo’n 2,5% hoger dan gisteren rond hetzelfde tijdstip. De prijs van BTC is de afgelopen dagen erg onrustig. We zien veel kleine spikes en over het algemeen neemt het volume af. De dominantie van de grootste cryptomunt staat op 68,00%.

Bij de altcoins is er door deze onrustige Bitcoin ook geen pijl op te trekken. Waar Ethereum Classic en IOTA beide 4,59% stijgen, zijn er verder nauwelijks munten te noemen die in BTC waarde omhoog zijn gegaan. Holochain (-11,11%),  Zilliqa (-9,20%) en VeChain (-8,16%) zijn enkele grote namen die in sats veel zijn gedaald.

  bitcoin meester  

Cryptotwitter

We beginnen de cryptotwitter met Murad Mahmudov. De voormalig analist van Goldman Sachs reageert op een veel gedeelde tweet waarin de ‘weekly MACD’ een bear cross maakt. In dit plaatje lijkt BTC een downtrend in te gaan. Daarmee zou Bitcoin de befaamde ‘echo bubbel’ in gaan.

Maar wat betreft Mahmydov is dat dus onzin. Hij ontkracht dit verhaal door een grafiek te laten zien waarin deze cross van de afgelopen jaren op een rijtje zijn gezet. Het is juist een indicator dat de markt zijn (voorlopige) dieptepunt heeft bereikt. Hij ziet juist een nieuwe bullmarkt voor de deur staan.

Nic Carter deel een leuke grafiek van de marktkapitalisatie van Bitcoin. Hij is al langere tijd fan van een cap, die je niet op websites als coinmarketcap ziet. Dit is de ‘realized cap’ en dat houdt in dat de supply van de munt is aangepast naar een reëel getal. Zo zijn wallets met dust uit het totaal gefilterd en worden de BTC van Satoshi niet meegerekend in het totaal dat er op de markt is.

Realized cap roughly measures the average cost basis of Bitcoin holders. It takes into account the price at which a given coin last changed hands (rather than treating them uniformly, as market cap does)

Nic Carter

Maar nu dan het nieuws: de markt kapitalisatie heeft de $100 miljard gehaald. Dit is een nieuw record! Ben je geinteresseerd in deze materie? Lees dan onze eerdere update over deze cap.

Tot slot komt CZ met een interessante grafiek. Als je met het #stackingsats voor elkaar krijgt om 1 hele BTC in bezit te krijgen, dan zit je voor de komende jaren wel snor. Je zou dan behoren bij de 3 rijkste personen uit een groep van 1000 mensen uit de wereld.

Hij berekende dit door de supply van Bitcoin (BTC) te vergelijken met de 7 miljard inwoners van onze aardkloot. Op dit moment hebben we het natuurlijk over het bezit in Bitcoins en niet over de waarde in USD. Maar toch … een hodler behoort tot de elite!

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder