bitcoin koers btc crypto update
Nieuwsberichten » Bitcoin » Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

In dit artikel pakken we de koers en voorspelling van Bitcoin erbij. Verder zien we stijging bij enkele altcoins en ook hebben we weer enkele interessante inzichten van cryptotwitter verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin (BTC)

Maar zoals altijd beginnen we met Bitcoin. Op moment van schrijven kost één BTC $10.150. Dat is 0,37% meer dan gisteren rond dezelfde tijd. De dominantie hangt nog steeds rond de 67,50%. Het is op de markt dus een relatief rustige dag gebleken.

  bitcoin meester  

Altcoins

Bij de altoins zijn er twee tokens het vermelden waard. Waves en Basic Attention Token zijn namelijk sinds vandaag te verhandelen op Kraken. De listing zorgde voor een stijging van respectievelijk 6% en 13%. Beide munten worden in paren aangeboden tegenover USD, EURO, XBT en ETH.

 

Verder presteerden Ethereum Classis (+23%) en ICON (+33%) goed. Ook Enjin coin maakt een stijging door van ruim 11%. In dit mini-altseizoen zijn er nauwelijk munten die in waarde achteruit gaan. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer!

 

Cryptotwitter

Enkele dagen terug kon je op bitcoinmagazine al lezen dat de handle van het twitteraccount van bitcoin werd opgeschoond. Waar er doorgaans voornamelijk positief over Bitcoin Cash (en negatief over Bitcoin) werd gepraat, is dat sinds enkele dagen compleet anders. Vandaag werd er zelfs een tweet gedeeld waarin (provocerend) werd laten zien dat het account BCH-fanaat Roger Ver ontvolgt. Er is duidelijk iemand anders aan het roer gekomen.

Richeart Heart deelt een interessante statistiek over de adressen van bitcoin. Er zijn namelijk 1545 adressen die meer dan $10 miljoen bevatten. En er zijn 7 miljoen adressen die meer dan $100 aan waarde in BTC bewaren. Echter zegt hij er wel bij dat je ‘jouw coins’ niet in bezit hebt als je ze bij een exchange hebt staan. Dan worden ze namelijk bewaard in een hot en cold wallet. Verder maakt hij ook een opmerking over het aantal adressen een persoon gemiddeld (nodig) heeft:

Tot slot nog een tweet van Parabolic Retard. Zijn naam geeft het al een beetje aan: de parabolische groei van Bitcoin houdt hem nogal bezig. In een tweet laat hij de laatste de MACD indicator in combinatie met de koers van Bitcoin. De indicator kruist op dit moment naar negatief, net zoals dat in begin 2018 ook gebeurde. En iedereen kan invullen wat hier op volgde..  Een correctie van grofweg $20.000 naar $3.000.

(Tip: klik op de tweet om de chart in zijn geheel te kunnen bekijken)

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder