kraken cryptobeurs BSV Bitcoin SV delist verwijderen

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Het handelsvolume bij de over-the-counter-desk (OTC) bij cryptobeurs Kraken is sinds 2018 twintig keer vermenigvuldigd. Dat vertelt Nelson Minier, manager van de OTC-desk bij Kraken, een van de grootste bitcoin (BTC) beurzen in de markt.

Bitcoin en OTC-desk Kraken

Een over-the-counter (OTC) transactie is een transactie die niet via een cryptobeurs verloopt, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden. De transactie heeft dus geen direct effect op de bitcoin prijs op de spotmarkt.

In The Scoop, een podcastserie van The Block Crypto, vertelt hij over de groei die de handelsdesk van Kraken heeft doorgemaakt in vergelijking met 2018.

De groei is een indicatie dat institutionele beleggers hun weg naar cryptovaluta weten te vinden.

Precieze volumecijfers wil Minier niet kwijt, maar ze stijgen. De cryptobeurs in totaal deed $85 miljard aan volume in 2018. Minier geeft toe dat het volume bij de OTC-desk significant lager ligt.

Deze volumes liggen nog steeds lager dan de volumes op de spotmarkt.

‘In het verleden gingen er wel eens geruchten dat er meer handel op de OTC-desk was dan op de spotmarkt. Dat gebeurt wel eens, maar heel sporadisch’.

Nelson Minier

Hij ziet wel een correlatie tussen de spotmarkt en de OTC-markt. Zo komen hoge volumes op de spotmarkt vaak overeen met hoge volumes op de OTC-markt.

Bitcoin en Ethereum (ETH) zijn de meest populaire cryptomunten, maar ook Bitcoin Cash, Monero en Tether USDT zijn dat.

Bij over-the-counter zoekt Kraken een koper of verkoper van een bepaalde cryptomunt. Daarnaast begeleidt het ook technische trades met bijvoorbeeld Grin, waarbij ze klanten door het proces heen begeleiden.

Retailmarkt

In juli sprak CEO Jesse Powell zich uit over de cryptomarkt, waarbij hij benadrukt dat hij meer groei ziet op de retailmarkt.

Eerder is aangenomen dat de stijging van de bitcoin prijs grotendeels is toe te schrijven aan institutionele spelers. Ook afgaande op Google Trends nam de interesse in bitcoin of cryptomunten niet toe.

Powell spreekt die theorie tegen:

We zien dat bitcoin soms meer dan 10% stijgt per dag. De meeste (grotere) cryptobeurzen nemen 50.000 tot 100.000 nieuwe klanten per dag aan. Dat drijft de prijs op. Wij zien dus wel meer vraag onder particuliere klanten doordat de media er meer aandacht aan besteedt.

Jesse Powell, CEO Kraken

Op moment van schrijven heeft BTC een prijs van $9.910 op Bitstamp.

Interesse in de koers? Check onze laatste bitcoin analyse!

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!