bitcoin koers retail wall street BTC schaarste
Nieuws » ‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

Particuliere beleggers zijn grotendeels verantwoordelijk voor de oplopende bitcoin (BTC) prijs in 2019. Ook zijn de retail beleggers bereid om meer risico te lopen dan de instituties, stellen de broertjes Tyler en Cameron Winklevoss in een interview met CNN Business, die ingaan op investeren in crypto assets, regulatie en Libra, het blockchainproject geïnitieerd door Facebook.

Bitcoin (BTC) en cryptomunten

De twee broers, ooit nog geldschieter in de BitInstant beurs van Charlie Shrem, bieden via de Gemini cryptobeurs een aantal ‘major’ cryptomunten aan zoals: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en – opvallend – privacycoin Zcash (ZEC).

Ze erkennen dat cryptovaluta als investering risicovol is door de volatiele aard van de asset. Zij zien in hun omgeving dat de particuliere beleggers de huidige cryptomarkt draagt. Het narratief dat de grotere investeerders zoals hedge – en pensioenfondsen mondjesmaat instappen, klopt in hun ogen niet helemaal.

Het Internet is als netwerk niet te koop, terwijl je wél een stukje van bitcoin als het nieuwe Internet van Geld kunt kopen. Retail beleggers hebben vanaf dag één  in deze markt geld gestoken en zij dragen deze markt nog steeds. Wall Street is achter zijn stuur in slaap gevallen’.

De broers zien bitcoin als een manier om kapitaal in digitale vorm op te slaan.

Toegegeven, het is een volatiele asset. Wij hebben er ook geld ingestoken omdat we het gevoel kregen de boot te missen. We wilden niet de toekomst mislopen’.

  bitcoin meester  

Bitcoin als veilige haven

Bitcoin is vaak naar voren geschoven als een veilige haven in een turbulent wordende financiële markt en politieke arena waarbij een handelsboycot steeds meer als wapen ingezet wordt.

Zo heeft China deze week nieuwe importtarieven aangekondigd op producten van Amerikaanse makelij, een maatregel die gedeeltelijk op 1 september ingaat.

Dat sentiment – bitcoin als veilige haven – lijkt aan populariteit te winnen, zo blijkt uit een analyse afkomstig uit een artikel van NewsBTC.

Daarin wordt een tweet opgevoerd van Quant Fiction die stelt dat het aantal tweets waarbij zowel bitcoin als “safe haven/risk off” worden genoemd, toe is genomen onder fondsmanagers.

Een interessant gegeven, waarbij de data van 171 Twitter-gebruikers zijn geanalyseerd.

  bitcoin meester  

Plan B

Het bekende Twitter-account 100trillionUSD, waar de anonieme Nederlander Plan B achter schuilt, heeft een interessant analysemodel op de markt geïntroduceerd.

Plan B denkt de prijs van een asset, of dat nu bitcoin, goud of zilver, te kunnen voorspellen met een model van schaarste. In het onderstaande model duidt hij waarom de waarde van BTC gaat stijgen.

Het algoritme van Bitcoin zit zo in elkaar dat er maximaal 21 miljoen stuks BTC gedolven kunnen worden. Volgens de marktanalist leidt schaarste – logischerwijs – tot een hogere prijs en is dit bij bitcoin ook het geval.

Interesse in de bitcoin koers?

Op moment van schrijven heeft BTC een prijs van $10.394 op Bitstamp.

Lees hier de BTC analyse van Elroy Ryon van Het Crypto Huis

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder