bitmex btc futures bitcoin koers arthur hayes prijs 2019
Nieuws » BitMEX houdt 31.300 bitcoin (€290 miljoen) aan als verzekeringspot

BitMEX houdt 31.300 bitcoin (€290 miljoen) aan als verzekeringspot

Het verzekeringsfonds van BitMEX, qua volume de grootste bitcoin optiebeurs ter wereld, dijt met de dag verder uit. In het BitMEX Insurance Fund is nu 31.300 bitcoin (BTC) opgepot, omgerekend $314 miljoen (€290 miljoen).

BitMEX verzekeringsfonds

Dat houdt in dat BitMEX ongeveer 0,15% van alle beschikbare bitcoin in beheer heeft. Sinds de introductie van het fonds eerder dit jaar zijn de gelden in het fonds met 50,7% toegenomen.

Het fonds is bedoeld om niet-ingevulde liquidatie-orders op het platform te vervullen en winnende handelaren te compenseren.

Voorbeeld

Op de optiebeurs kunnen handelaren een hefboom tot honderd keer de inleggen. In het bovenstaande voorbeeld is een hefboom van ’10’ ingezet en was de prijs van BTC nog $4.000 (afgelopen februari 2019, red).

De winnende handelaar A verwacht $5.000 winst te maken, een hoger bedrag dat wat de verliezer (B) als onderpand van de trade heeft ingezet (namelijk één bitcoin ter waarde van $4.000).

Winnaar A kan dus met deze trade maar $4.000 winst maken, terwijl hij $5.000 verwacht te maken. De resterende $1.000, wat de geliquideerde handelaar B niet kan leveren, komt uit verzekeringsfonds van  BitMEX.

CFTC onderzoek

De beurs staat onder leiding van de zeer uitgesproken Brit Arthur Hayes, en is gevestigd in Hong Kong en offshore gereguleerd op de Seychellen. Vorige maand berichtte Bloomberg dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onderzoek heeft ingesteld naar de activiteiten van BitMEX.

Hamvraag: heeft de optiebeurs Amerikaanse beleggers bediend met haar hefboomdienst? Sinds januari 2019 is het voor BitMEX verboden Amerikaanse burgers als klant aan te nemen omdat het daarvoor geen handelslicentie heeft.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BitMEX-traders hebben $1 miljard aan Bitcoin opties openstaan

Wessel Simons

Binance neemt derivatenbeurs JEX over, testnetten futures in de lucht

Redactie

Bitcoin handelaren halen $500 miljoen van BitMEX af in maand juli

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder