bitcoin mining hashrate transacties mempool
Nieuws » Blockstream stapt in bitcoin mining met BetterHash protocol en datacenters

Blockstream stapt in bitcoin mining met BetterHash protocol en datacenters

Blockstream kondigt hun plannen voor bitcoin mining services aan via een blogpost. Het bedrijf dat zich richt op het uitbouwen van het bitcoin ecosysteem wil met het nieuwe mining protocol Better Hash en twee grote datacenters het netwerk nog meer decentralizeren.

Bitcoin mining

De datacenters van Blockstream komen terecht in Canada en Georgië. Samen zijn zij goed voor 300 megawatts aan capaciteit. Op volle kracht en met de meest up-to-date hardware kunnen deze locaties zorgen voor 7.5% van de totale hashrate van het netwerk.

Blockstream biedt een interessante service aan: het datacenter is van hen, maar je kunt er je eigen hardware plaatsen. Je hebt als klant zelf de verantwoordelijkheid om je mining rigs te configureren en dus ook analyseren.

Dit is met name interessant voor de partijen met extra geld. Dan kom je al snel bij de grotere bedrijven terecht. Fidelity, een Amerikaanse financiële dienstverlener, is een van de eerste afnemers van deze service.

Het minen vindt plaats onder de vlag van de Blockstream Pool. Maar ook daar is de situatie anders dan bij andere bitcoin mining pools…

BetterHash protocol

Met het BetterHash protocol hebben miners nog meer zeggenschap over wat zij doen. Bij de standaard grote bitcoin mining pools bepalen de bestuurders en eigenaren van die pool wat er gebeurt qua mining.

Met het BetterHash protocol mag iedereen individueel bepalen welke transacties zij willen verwerken in hun net gevonden block. Dat is een mooie stap: want het geeft nog meer afzonderlijke mensen en partijen invloed op het mining proces.

Het wordt op deze manier nog moeilijker om het netwerk aan te vallen, elke miner is immers zelf verantwoordelijk voor de verwerkte blocks.

Macht

Heel leuk en mooi nieuws, maar het is wel belangrijk om in ogenschouw te nemen dat Blockstream een van de machtigste bedrijven in de wereld van bitcoin is. Nu zij ook echt actief worden in de mining industrie, is het belangrijk om te onthouden dat ook zij een bedrijf zijn.

Blockstream neemt een steeds stevigere en belangrijke positie in binnen bitcoin. Niet meer dan terecht, want ze leveren prachtige software en andere services. Maar toch ligt het gevaar van centralisatie op de loer.

Op het eerste oog lijken deze nieuwe stappen alleen maar te leiden naar méér decentralisatie. Voorlopig lijken de mensen bij Blockstream dus nog altijd het beste voor te hebben met bitcoin. Hup bitcoin en Blockstream!

Een van de coolste projecten van het bedrijf is de bitcoin satelliet: Globale dekking voor Bitcoin via Blockstream satelliet-netwerk

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder