cryptomunten » Coinbase kijkt naar acht nieuwe cryptomunten: Ontology, Waves, Cosmos, Dash en meer

Coinbase kijkt naar acht nieuwe cryptomunten: Ontology, Waves, Cosmos, Dash en meer

Coinbase overweegt om acht nieuwe cryptocurrencies aan haar platform toe te voegen. Er moet door de projecten echter wel eerst worden voldaan aan enkele regeltjes.

Coinbase en de nieuwe altcoins

Het gaat om de munten Algorand, Cosmos, Dash, Decred, Matic, Harmony, Ontology en Waves. Het bedrijf laat weten dat het voor elke regio kijkt naar het framework dat nodig is om aan alle regeltjes te voldoen. Verder laten ze in een blogpost ook weten dat ze maar liefst 90% (!) van de marktkapitalisatie aan munten wil aanbieden aan haar klanten. Om dit in de realiteit te kunnen doorvoeren, moet er wel worden voldaan aan het Digital Asset Framework. Dit houdt in dat onder andere de veiligheid, compliance en samenwerking met het project allemaal in orde moet zijn.

Op dit moment zijn er veertien projecten die voldoen aan deze opgestelde regeltjes. Het gaat om BitcoinEthereumXRPBitcoin CashLitecoinEOSStellarChainlinkEthereum ClassicZcash, Basic Attention TokenAugur0x, en Dai. Het is dus goed mogelijk dat hier binnenkort acht nieuwe namen aan gaan worden toegevoegd.

Als onderdeel van deze verkenningsfase kunnen de klanten API’s en andere dingen zien, waaraan gezien kan worden dat er wordt gewerkt aan de ondersteuning van deze munten. Het is overigens geen garantie dat alle bovenstaande projecten ook daadwerkelijk gelist gaan worden.

Coinbase Effect

Nieuws omtrent eerdere listings op de cryptobeurs zorgen voor prijs- en volumestijgingen bij de desbetreffende munten. Dit noemt men ook wel het ‘Coinbase effect’. Chainlink steeg zo bijvoorbeeld met maar liefst 63% binnen 12 uur nadat het op de beurs kwam. Augur groeide 15% en EOS steeg met 10%. Coinbase geeft aan graag alle projecten te willen aanbieden die meewerken aan een open financiële wereld:

… and the project’s alignment with our mission of creating an open financial system for the world.

Het is dus nog even afwachten welke van de acht onderzochte cryptocurrencies daadwerkelijk op de beurs zullen worden genoteerd. Het zorgt in ieder geval al wel voor reuring in de markt: de twee projecten van de Binance Launchpad hebben allebei door dit nieuws al een flinke stijging te pakken. Harmony sprong 20% omhoog en en Matic steeg met 18,5%.

Bron: Coinbase en Cryptoslate

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze beurs biedt een ‘shitcoin future index’ aan om 58 alts te kunnen shorten

Robin Heester

Coinbase Custody neemt institutionele tak Xapo over, $7 miljard aan assets in bewaring

Arnold Hubach

Santander ontkent blokkeren transacties Britse Coinbase-klanten

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder