Craig Wright verder in de problemen na getuigenis over documentvervalsing

Heb je wel eens het verhaal gehoord van Craig Wright die in de rechtbank zit? Die kans is groot, want CSW heeft hier al menig uur vertoeft. En het wordt er voor de Australiër niet beter op. In een vooronderzoek is er een getuigenis tégen hem afgelegd.

Getuigenis tegen Craig Wright

Deze week kwam er in een gerechtelijk document weer wat nieuws naar buiten. In de zaak van Wright tegen de familie van Kleiman is veel te doen geweest over de bestanden die zijn achtergelaten door voormalig ontwikkelaar David Kleiman. Hij overleed in 2013 en was de business partner van Wright. Laatstgenoemde wordt er van beschuldigd dat hij documenten heeft vervalst waardoor hij zeggenschap claimt te hebben over formulieren en cryptomunten die Kleiman achter liet.

Lees ook: Huilende Craig Wright heeft geen toegang tot Bitcoin (BTC) miljarden

Jonathan Warren legde een getuigenis af in deze zaak. Hij is ontwikkelaar van Bitmessage en doet zijn zegje in het vooronderzoek van de lopende zaak tussen de Kleimans en Wright. De familie van Kleiman beweert bedrogen te zijn voor $5 miljard aan bitcoin. Warren sprak over zijn rol bij het ontwikkelen van Bitmessage en speculeerde over de mogelijkheid dat Wright en Kleiman toegang tot de berichtensoftware hadden nog voordat deze werd vrijgegeven. Er is namelijk via dit platform gecommuniceerd over de toezeggingen over hoe er met het geld omgegaan moest worden.

Ontwikkeling van Bitmessage

Warren werd ondervraagd over berichten op Bitmessage van 6 tot 13 november 2012 met onderwerpen als “The trust process“, “Regarding the trust process” en “1933“. Hij bevestigde dat het protocol pas op 19 november werd vrijgegeven en dat deze berichten daarom wel nep moeten zijn waren.

Dit is niet de eerste keer zijn dat Wright, die beweert de bedenker van Bitcoin te zijn zijn, wordt beschuldigd van het vervalsen van documenten. Momenteel hoort de rechtbank in Zuid-Florida hem ook uit voor dit vergrijp. Begin juli diende hij enkele benodigde documenten te laat in na de gestelde deadline. Dit leverde hem beschuldigen op dat deze bestanden ook nagemaakt zijn.

In een document van 23 oktober 2012 staat dat Wright en Kleiman wederzijds vertrouwen hebben ‘om de gezamenlijke assets op de best mogelijke manier te benutten’. Echter bleek dat het gebruikte lettertype een bijgewerkte versie van het auteursrecht uit 2015 te zijn. Daar is dus iets niet helemaal pluis…

Tegensprekingen

Aan de andere kant beschuldigt Craig Wright op zijn beurt Jonathan Warren van misleidende verklaringen. Hij zou namelijk hulp hebben gezocht bij de ontwikkeling van Bitmessage. Warren heeft beweerd dat hij niet van Wright af wist vóórdat hij zich in 2016 uit riep als de enige echte Satoshi Nakamoto. Tegelijkertijd sprak eerder uit dat hij in november 2014 contact heeft gehad met Wright over een audit van het platform. Allemaal tegenstrijdige verhalen waar de rechter een uitspraak over moet doen.

Bron: Cryptoglobe

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!