Nieuwsberichten » Blockchain » CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds

CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds

Als je al iets langer mee gaat in de cryptowereld, dan heb je ongetwijfeld iets meegekregen van een spel dat de hele Ethereum netwerk plat legde. Het werd zó populair, dat gewone peer-to-peer betalingen enorm vertraagd werden. We hebben het natuurlijk over CryptoKitties. Maar hoe staat het er nu eigenlijk mee voor?

Cryptokitties op Ethereum

CryptoKitties is een spel dat gebaseerd is op het Ethereum. Je kunt unieke digitale kittens verzamelen, handelen en fokken. Elke kat is uniek, er bestaan geen twee dezelfde van. Hoe dat kan? Elke kat is een token op de blockchain, wat garandeert dat het niet te kopiëren is. Deze tokens hete ook wel non-fungibel ERC-721 tokens. Dat is dus gebaseerd op een andere standaard dan de ERC-20 tokens. Dit soort tokens worden vaak bij ICO’s vrijgegeven.

De eerste versie van de game was in december 2017 te gebruiken. Eind december werd er een cryptokitten verkocht voor meer dan $100.000. Het karakteriseerde het enthousiasme dat er in de cryptomarkt heerste. Nadat de markt afkoelde werden de kittens ook steeds goedkoper. Maar is daarmee de interesse voor de digitale diertjes ook afgenomen? Dat valt volgens de statistieken reuze mee.

 

Waar een kat negen levens heeft, heeft de cryptokitten aangetoond er minimaal twee te hebben. Er zijn veel altcoins, dApps en andere crypto-gerelateerde zaken ten onder gegaan in de bearmarkt. Maar de beren hebben de katten nog niet opgegeten. Elke dag worden er nog meer dan 1000 nieuwe katjes in leven geroepen. Verder worden er nog een paar duizend diertjes verstuurd en zijn er nog steeds een paar honderd veilingen per dag. Deze data is afkomstig van CuriousGiraffe.

  bitcoin meester  

Dure huisdieren

De gemiddelde prijs voor een kat is stukken lager dan anderhalf jaar terug. Je betaalt er vandaag de dag gemiddeld nog $5 voor. De game zorgt nog steeds voor meer transacties en volume dan soortgelijke decentrale spellen. Alleen MyCryptoHeroes kan zich meten aan het succes van de app.

De unieke katten worden nog steeds voor indrukwekkende bedragen verkocht. Het zijn dan geen honderdduizenden dollars meer, maar toch is er in april dit jaar nog een exemplaar voor meer dan $5.000 verkocht. Dit was een van de eerste katten die er in het spel beschikbaar kwam. In 2019 zijn er totaal meer dan 30 katten voor meer dan $1.000 verkocht.

De discord chat van CryptoKitties heeft op de hele dag door telkens meer dan honderd actieve gebruikers en de groep bestaat uit 25.000 leden. Er wordt ook goed gebruik gemaakt van de subreddit en er wordt ook nog steeds verder ontwikkeld. Er zijn promoties, nieuwe releases en evenementen: het is een levende community! De CryptoKitties zijn nog steeds in de bloei van het leven.

Bron: LongHash

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder