Dai stablecoin op betaalkaart VISA voor de boodschappen in Europa

Er zijn twee argumenten die altijd weer op tafel worden gegooid als het gaat om de acceptatie van Bitcoin. Ten eerste is de munt veel te volatiel en ten tweede zijn er (nog) niet genoeg plekken om met je cryptovaluta te betalen. Hiervoor zijn oplossingen bedacht: stablecoins en betaalkaarten.

Voordat we hier verder op in gaan eerst nog even een notitie. Zijn deze twee argumenten wel valide? Eerder vandaag kon je een column lezen over de rol van Bitcoin ten opzichte van FIAT geld. Wellicht geeft dit je een andere visie over cryptovaluta en het potentieel en gebruiker ervan.

Crypto betaalkaart

Terug naar het nieuws: stablecoins en betaalkaarten. Monolith, een op ethereum gebaseeerd betaalplatform heeft een nieuwe Visa debetkaart uitgebracht. Met deze betaalkaart is het mogelijk om met de Dai te betalen in elke winkel waar Visa betalingen worden geaccepteerd. Donderdag maakte Monolith dit nieuws bekend. Ze gaan samenwerken met MakerDAO, het bedrijf achter Dai. En wij Nederlanders hebben deze keer geluk: waar veel nieuwe producten vaak eerst in de Verenigde Staten of Azie worden gelaunched, zal deze kaart eerst alleen in Europa beschikbaar zijn.

Wellicht is Monolith voor jou een onbekende naam. Vroeger droeg het de naam TokenCard en het werkt ook al samen met het tokenisatieplatform Digix. Hiermee kunnen gebruikers de DGX token gebruiken die 1 gram goud vertegenwoordigd.

Als onderdeel van het aanbod van Monolith, willen we ons product ook graag mogelijk maken voor dagelijkse aankopen, rekeningen of het ontvangen en verzenden van geld naar en van vrienden en familie, via ethereum.”

Bij de kaart hoort ook een non-custodial wallet die ether (ETH) en ERC-20 tokens ondersteunt. Deze app is te downloaden voor iOS. Plannen voor een app voor Android apparaten zijn ook uitgesproken: ‘in the future’.

Dai stablecoin

Het gaat hier dus om de Dai stablecoin. Dit is een munt die een tikkeltje anders werkt dan stablecoins als USDT en TUSDT. Het is niet een munt die een reserve op een bankrekening heeft wat de intrinsieke waarde vertegenwoordigd. De munt is gebacked in ethers. Deze ETH kun je inzetten als Collateral Debt Position, ook wel CDP benoemd.

De ETH vertegenwoordigd elk moment van de dag een bepaalde waarde en deze waarde zorgt er voor dat de Dai zijn stabiliteit kan behouden. De ‘schuld posities’ worden in een smart contract afgesloten en de toegang tot je ETH wordt daarmee voor bepaalde tijd ontnomen. Vervolgens kun je dus met je Dai in de winkel betalen. De adoptie van cryptomunten groeit met de dag!

Enkele maanden terug spraken we met MakerDAO en de mogelijkheid om andere munten als debt apart te zetten in ruil voor de Dai munt. Lasse Birk Olesen sprak onder andere over multi-collaterals. Bekijk hieronder het interview.

Bron: TheBlockCrypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!