Drugsdealers jarenlang cel in vanwege verkoop cocaïne voor bitcoin (BTC)

Drie Britten moeten jarenlang de cel in vanwege het opzetten van ‘geavanceerde’ drugshandel. Ze kregen betaald in bitcoin (BTC) in ruil voor onder meer cocaïne en MDMA-pillen.

Drugsdealers en bitcoin (BTC)

Het gaat om Colin McCabe (39), Toby Woods (36) en Robert Price (36), die meer dan één miljoen Britse Pond (€1,07 miljoen) hebben verdiend met de verkoop van (hard) drugs op het dark web. Dit verborgen stuk internet is via speciale browsers zoals Tor bereikbaar.

Volgens de BBC is het drugsnetwerk door de Amerikaanse inlichtingendienst FBI ontdekt. Rechercheurs hebben het DNA van één van de drie mannen gekoppeld aan achtergelaten sporen op een verpakking waar de drugs in vervoerd zijn.

McCabe was de eerste arrestant. Rechercheurs troffen bij hem thuis onder meer diverse drugs, verpakkingsmateriaal en adressenbestanden van klanten aan.

Toen ging het balletje rollen en zijn de anderen ingerekend. In het huis van Price is 1,3 kilogram aan cannabis en 580 gram aan MDMA aangetroffen. Straatwaarde: ruim 23.000 Britse Pond, omgerekend bijna 25 duizend euro.

Betalen in bitcoin (BTC) graag

Volgens rechter Francis Sheridan was de organisatie achter deze drugsoperatie ‘zeer verfijnd’. De drugs zijn afgerekend in bitcoin (BTC). Volgens de rechter een extra poging om ongemerkt te blijven.

Transacties op het bitcoin netwerk zijn overigens pseudo-anoniem. Elk publiek adres is te koppelen aan een bepaalde persoon. Op netwerken zoals die van Monero, Zcash en Mimblewimble zijn transacties veel lastiger toe te wijzen aan iemand.

McCabe kreeg een gevangenisstraf van twaalf jaar na het toegeven van de drugshandel in cocaïne, ketamine en cannabis. Zijn compagnon Price kreeg negen jaar en negen maanden nadat hij is schuldig verklaard aan drugshandel.

Woods moet veertien maanden in de cel vanwege betrokkenheid aan de organisatie.

Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) op $11.350 (Messari.io).

Bronnen: BBC / The Next Web

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!