bitcoin dark web bitcoins geveild online autoriteiten opsporing
Nieuws » Drugsdealers jarenlang cel in vanwege verkoop cocaïne voor bitcoin (BTC)

Drugsdealers jarenlang cel in vanwege verkoop cocaïne voor bitcoin (BTC)

Drie Britten moeten jarenlang de cel in vanwege het opzetten van ‘geavanceerde’ drugshandel. Ze kregen betaald in bitcoin (BTC) in ruil voor onder meer cocaïne en MDMA-pillen.

Drugsdealers en bitcoin (BTC)

Het gaat om Colin McCabe (39), Toby Woods (36) en Robert Price (36), die meer dan één miljoen Britse Pond (€1,07 miljoen) hebben verdiend met de verkoop van (hard) drugs op het dark web. Dit verborgen stuk internet is via speciale browsers zoals Tor bereikbaar.

Volgens de BBC is het drugsnetwerk door de Amerikaanse inlichtingendienst FBI ontdekt. Rechercheurs hebben het DNA van één van de drie mannen gekoppeld aan achtergelaten sporen op een verpakking waar de drugs in vervoerd zijn.

McCabe was de eerste arrestant. Rechercheurs troffen bij hem thuis onder meer diverse drugs, verpakkingsmateriaal en adressenbestanden van klanten aan.

Toen ging het balletje rollen en zijn de anderen ingerekend. In het huis van Price is 1,3 kilogram aan cannabis en 580 gram aan MDMA aangetroffen. Straatwaarde: ruim 23.000 Britse Pond, omgerekend bijna 25 duizend euro.

Betalen in bitcoin (BTC) graag

Volgens rechter Francis Sheridan was de organisatie achter deze drugsoperatie ‘zeer verfijnd’. De drugs zijn afgerekend in bitcoin (BTC). Volgens de rechter een extra poging om ongemerkt te blijven.

Transacties op het bitcoin netwerk zijn overigens pseudo-anoniem. Elk publiek adres is te koppelen aan een bepaalde persoon. Op netwerken zoals die van Monero, Zcash en Mimblewimble zijn transacties veel lastiger toe te wijzen aan iemand.

McCabe kreeg een gevangenisstraf van twaalf jaar na het toegeven van de drugshandel in cocaïne, ketamine en cannabis. Zijn compagnon Price kreeg negen jaar en negen maanden nadat hij is schuldig verklaard aan drugshandel.

Woods moet veertien maanden in de cel vanwege betrokkenheid aan de organisatie.

Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) op $11.350 (Messari.io).

Bronnen: BBC / The Next Web

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder