Deze ethereum (ETH) startup gaat ‘homepage’ voor bitcoin apps bouwen

Een synergie van twee werelden: de startup Radar die haar decentrale exchange (‘dex’) draait op de ethereum blockchain, komt met een appstore voor apps die draaien op het Lightning Network, de sidechain bovenop de bitcoin blockchain.

Ethereum (ETH) en Lightning Network

Dat vertelt CEO Alan Curtis aan nieuwssite The Block Crypto. In de appstore, later te lanceren dit jaar, zijn de (handjevol) apps te vinden die nu op het Lightning Network (LN) draaien. LN is bekend als een sidechain van het bitcoin basisprotocol, waarop secundaire netwerken zoals LN kunnen draaien.

Een van de voordelen van het LN netwerk is dat transacties niet op de basislaag bevestigd hoeven te worden. Dat gebeurt in een betaalkanaal op LN zelf.

Startup haalt $10 miljoen op

In maart lanceerde Radar het Rader ION platform, een soort startersgids voor gebruikers van LN.

Het bedrijf wil met de appstore meer gebruikers en bitcoin ontwikkelaars naar het Lightning Network trekken.

Radar kwam deze maand in het nieuws met de decentrale beurs Radar Relay. Investeerders in het platform zijn niet de minsten: Blockchain Capital, Digital Currency Group en enkele andere partijen staken 10 miljoen dollar in het platform.

Bij een decentrale beurs (‘dex’) blijven de handelaren eigenaar van de private keys. Deze keys zijn nodig om toegang te krijgen tot je cryptomunten op de blockchain.

Decentrale beurs (‘dex’)

Rader Relay is gebouwd op de ethereum blockchain en is gericht op de peer-to-peer handel van ERC20-tokens. Het is niet een héél revolutionair idee, omdat er op de markt hiervan diverse voorbeelden bestaan zoals Etherdelta, Bisq en Idex.

Het handelsvolume op de beurs is met in totaal $250 miljoen volume van de afgelopen twee jaar niet bijster hoog te noemen. Afgelopen maand juli was er sprake van een maandrecord van $17 miljoen aan volume.

Curtis zegt in het gesprek met The Block Crypto een aantal interessante dingen:

We zien LN als een veelbelovende technologie, want de betalingen op het netwerk zijn vrijwel gratis en instant. Radar ION is ons tweede product dat later dit jaar wordt gelanceerd en moet uitgroeien tot een homepage van Lightning Network apps.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!