litecoin
Nieuws » Hashrate Litecoin daalt 28% sinds halving, LTC daalt naar $74

Hashrate Litecoin daalt 28% sinds halving, LTC daalt naar $74

De hashrate van het netwerk van Litecoin daalt enorm. Sinds de halving die begin augustus plaats vond, is de hashrate met maar liefst 28% gedaald. Sinds de block reward voor de miners is gehalveerd, is het minder aantrekkelijk om hier nog tijd en kosten in te steken.

Hashrate Litecoin

Een hash verwijst naar de hoeveelheid rekenkracht die computers inzetten om transacties te valideren. Hoe groter deze rekenkracht is, hoe duurder en moeilijker het voor hackers is om de meerderheid (en het consensus) van het netwerk in handen te krijgen.

De rekenkracht is bij Litecoin dus enorm afgenomen. Deze informatie is afkomstig van miningpool BTC.com. Op het hoogtepunt in juli was de moeilijkheidheidsgraad voor miners nog 16 miljoen, maar dat is gestaag afgenomen naar 11 miljoen. De hashrate staat daarmee op 326.39 TH/s, en dat is 28% minder dan begin deze maand.

De hash rate en de mining difficulty zijn een indicatie van de hoeveelheid rekenkracht er aan het netwerk wordt besteed. Deze twee termen hebben veel met elkaar te maken en het geeft ook weer hoeveel concurrentie er is tussen de miners om de block reward te krijgen.

Crypto 101: Bitcoin halvering, wat wordt er mee bedoeld?

De blockreward is sinds de halving van begin deze maand veranderd. Sinds 5 augustus krijgen miners maar 12,5 LTC in plaats van 25 LTC per block. De waarde van de munt kreeg hierdoor een korte opleving, omdat handelaren hierop speculeerden. Het zou immers voor minder aanbod in de markt zorgen, wat er weer voor zou zorgen dat de prijs van LTC zou stijgen. Dat deed het ook wel, maar deze stijging was van korte duur.

Sinds de halving daalde de prijs van een LTC van ongeveer $100 naar $74. Dit maakt het voor miners nóg minder aantrekkelijk om blocks voor het litecoin netwerk te minen. Het is aannemelijk dat door veel miners is overgestapt naar een andere Proof-of-Work blockchain.

  bitcoin meester  

Bitcoin

Tegelijkertijd gaat het netwerk van bitcoin door. Enkele weken terug berichtten dat er 80 quintiljoen hashes per seconde werden berekend. Bitcoin heeft natuurlijk nog niet te maken met de halving. Dit kan een reden zijn dat er veel miners over gestapt zijn naar de bitcoinblockchain. De halving van bitcoin staat (zoals het er nu voor staat) gepland voor 17 mei 2020. Meer informatie hierover is te vinden op bitcoinhalf.

De volgende halving voor Litecoin staat gepland voor over 1440 dagen. Dan zijn we inmiddels aanbeland in 2023 en dat zal de reward dus nogmaals door de helft gaan: van 12,5 LTC naar 6,25. Maar zo ver is het nog lang niet voor het zilver onder de cryptomunten.

Bron: Cryptoglobe

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin minen in luchtgekoelde containers? Deze Duitse firma start ermee

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) netwerk veiliger dan ooit: 94 triljoen hashes per seconde

Wessel Simons

Bitcoin in week 36: Recordtransactie 94.000 BTC, Bitcoin vs Goud, Lightning & Bakkt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder