Nieuws » Oekraïner opgepakt voor minen cryptomunten op terrein kernreactor

Oekraïner opgepakt voor minen cryptomunten op terrein kernreactor

Bizar nieuws vanuit Zuid Oekraine. Er is namelijk een zaak aangespannen tegen een onbekend persoon die cryptomunten aan het minen was. Dit gebeurde echter niet op een zolderkamertje met wat afgetapte elektriciteit, maar hij deed dit op het terreind van de ‘Nuclear Power Plant’, de fysieke locatie van een kernreactor.

Minen cryptomunten

Volgens de rapporten heeft de dader geprobeerd de mining rigs te verbergen in het administratieve gedeelte van de locatie. Toen autoriteiten onderzoek deden bij de reactor kwam het zaakje aan het licht. Het vond allemaal plaats in de buurt van de stad Yuzhnoukrainsk, ongeveer 350 kilometer ten zuiden van Kiev. De stekker is uit het privé-projectje getrokken.

De elektriciteit die voor het minen nodig was, kwam niet van het lichtnet af. Hij tapte de stroom af van het ‘local grid’. De mining apparatuur was dus aangesloten op het intranet van de energiecentrale. Kernenergie dus dat nog niet doorgestuurd is naar het publieke lichtnet.

Het is al weer een poos terug dat de inval bij de centrale plaats vond. Op 10 juli is alle apparatuur beslag genomen. Naar verluid hield de anonieme persoon zich bezig met altcoins die gedolven konden worden met ASIC miners. Zijn installatie was namelijk niet krachtig genoeg om effectief Bitcoin te minen.

  bitcoin meester  

Veiligheid en geheimen

Maar dit was nog niet alles. Dezelfde persoon heeft zich met deze actie indirect niet gehouden aan veiligheidsplannen die voor kernreactors zijn opgesteld. De SBU, de geheime veiligheidsdienst van Oekraïne, zegt dat het de beveiligingsmaatregelen van de locatie (die als een staatsgeheim worden beschouwd) mogelijk zijn aangetast.

De dader werkte op kleine schaal en dus is er geen schade aan het materieel of de hardware van de kernreactor. Hij gebruikte zijn eigen miners en maakte geen gebruik van computers die aan de kernreactor gekoppeld waren.

Dat zou namelijk hele andere gevolgen kunnen hebben gehad. Het was de ‘crimineel’ dus allemaal te doen om gratis elektriciteit. Na dit incident houden de autoriteiten van Oekraïne nu haar werknemers wel beter in de gaten op het verzamelen van cryptocurrencies.

Bron: RT

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Binance lanceert binnen ‘enkele weken’ in Amerika, voorlopig geen app

Wessel Simons

DNB: ‘Cryptobedrijven buiten EU lopen tegen verbod aan’

Wessel Simons

Bijna 10% Indiase rijken wil investeren in bitcoin (BTC) en crypto

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder