XRP Ripple token cryptomunt koers ATH

Petitie moet zorgen dat Ripple stopt met het dumpen van XRP

Een crypto-influencer heeft een petitie opgesteld waarin Ripple wordt gevraagd te stoppen met de verkoop van XRP, hun eigen cryptomunt. Crypto Bitlord tweette de petitie maandag naar zijn 102.000 volgers. Volgens de petitie houdt routinematige verkoop van XRP de prijs van de asset tegen.


Burn 50% van de opgeslagen XRP in Escrow

Al geruime tijd klagen veel mensen over het koersverloop van XRP. Een belangrijke factor die aan deze situatie bijdraagt, is het enorme aantal beschikbare munten. Ripple, de producent van XRP, vergrendelde ongeveer 55% van de 100 miljard XRP-munten die zijn gecreëerd.

Dit zorgt er voor dat ongeveer 55 miljard XRP’s is opgesloten in Escrow. De kracht van vraag en aanbod is is natuurlijk ook aanwezig in de cryptomarkt. Wat betekent dat het dumpen van nieuwe coins in de markt niet goed is voor de prijsontwikkeling.

Ripple continue dumping billions of XRP on us, crashing the price!

Crypto Bitlord

Nu hebben XRP-fans op Twitter, onder leiding van Crypto Bitlord, een oplossing aangeboden om de prijs te stumleren.  Ze willen dat Ripple de helft van de XRP die is opgesloten in escrow worden vernietigt. Ripple heeft in het tweede kwartaal van dit jaar $ 251,51 miljoen aan XRP verkocht en in het eerste kwartaal $ 169,42 miljoen.

Every day there is good news… A new bank or partnership announced but still, it manages to keep on dumping. The only logical explanation is that Ripple is dumping on us. And not small amounts either. Literally billions. We have seen the reports of them disclosing this so it’s a fact.

bitcoin meester

XRP Escrow-systeem

Elke maand wordt $1 miljard aan XRP vrijgegeven voor de verkoop. Ripple gebruikt de opbrengst van de verkoop om het XRP-ecosysteem te stimuleren. Hierbij moeten we denken aan ondersteuning van start-ups en financieringsontwikkeling voor nieuwe op XRP gebaseerde betalingsoplossingen. Op lange termijn moet dit voor meer acceptatie zorgen.

Probleem

Dit ‘probleem’ komt echter niet als een verrassing. Al vanaf de start van de cryptomunt was duidelijk dat Ripple een groot gedeelte van de munt in kas zou houden en (langzaam) de markt in ging brengen.

Echt klagen kun je dus niet als XRP-bezitter, dit was al bekend vanaf het begin.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!