Universa presenteert betaalapp UniPayments voor iOS en Android

Enkele weken terug deelde Universa een update waarin het grofweg gezegd drie platformen aankondigde: UniPayments, UniChat en Daocracy.io. Vandaag is het eerste van de drie platformen gepresenteerd: een betaalapp voor zowel iOS en Android. De eerste versie van de unichat is overigens al wel te bewonderen via de webversie.

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

UniPayments

De UniPayments is de eerste app waarmee de native tokens op de Universa blockchain verstuurd kunnen worden buiten het mainnet om. Dat begint uiteraard met UTN: de Universa Token. Binnenkort worden twee eerste assets van de Universa Blockchain ook voor deze app toegevoegd: de uGold en de uCHF. Dit zijn tokens die gebacked zijn door respectievelijk goud en de Zwitserse frank. Ook SmartGold, een token van een TGE op Universa, is in de app te bewaren.

Naast de Universa Blockchain kun je ook ETH en de daarbij behorende ERC-20 UTNP bewaren. Dit is de placeholder voor UTN op het Ethereum netwerk.

Universa presenteert betaalapp UniPayments voor iOS en Android

Voor een transactie met UniPayments gaat 0,1% van de transactiewaarde naar UniPayments zelf. Zij regelen de betaling via het netwerk (en reserveren de Units die naar de nodes gaan). Als je ETH verstuurd kost dit je uiteraard gewoon gas en ook voor het versturen van UTNP heb je ETH nodig als gas.

Normaal gesproken kosten transacties 1 Unit, wat gelijk staat aan 0.01 USD. UniPayments is echter een instrument dat het makkelijker maakt om de blockchain van Universa te gebruiken. Daarom heeft UniPayments een eigen commisie op haar betalingen gezet.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Mark Trubnikov”]The thing is that almost every transaction is possible with the lowest fees possible. Even in the universa command-line interface you could make a transaction and then send the contract to the receiver. But there are some instruments that make life a little bit easier, and that’s the main goal of Unipayments – to make things easier. And it requires a lot of effort to create, maintain and develop those instruments. That’s why unipayments has it own commissions[/penci_blockquote]

Point of Sale

De app is bedoeld voor meer dan enkel ‘het bewaren van je muntjes’. Universa focust op de business-to-business markt en dat is ook in de app terug te zien. De app zou je dus beter een PoS terminal kunnen noemen dan een ‘wallet’. Dit is een Point of Sale applicatie waarmee je facturen kunt sturen in alle assets die worden ondersteund.

Universa presenteert betaalapp UniPayments voor iOS en Android
Universa presenteert betaalapp UniPayments voor iOS en Android
Universa presenteert betaalapp UniPayments voor iOS en Android

Betalingen via de Universa Blockchain vinden binnen enkele seconden plaats en kosten slechts een paar cent. Je kunt ook verschillende wallets maken voor bijvoorbeeld verschillende kassa’s die er in een winkel zijn. De Point of Sale werkt uiteraard ook gewoon met QR codes.

De app is de downloaden in de PlayStore voor Android en de AppStore voor iOS devices. Bekijk ook de website voor het totaalplaatje.

Lees meer over:
app

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...