Universa presenteert betaalapp UniPayments voor iOS en Android

Enkele weken terug deelde Universa een update waarin het grofweg gezegd drie platformen aankondigde: UniPayments, UniChat en Daocracy.io. Vandaag is het eerste van de drie platformen gepresenteerd: een betaalapp voor zowel iOS en Android. De eerste versie van de unichat is overigens al wel te bewonderen via de webversie.

Disclaimer: dit is een gesponsord artikel

UniPayments

De UniPayments is de eerste app waarmee de native tokens op de Universa blockchain verstuurd kunnen worden buiten het mainnet om. Dat begint uiteraard met UTN: de Universa Token. Binnenkort worden twee eerste assets van de Universa Blockchain ook voor deze app toegevoegd: de uGold en de uCHF. Dit zijn tokens die gebacked zijn door respectievelijk goud en de Zwitserse frank. Ook SmartGold, een token van een TGE op Universa, is in de app te bewaren.

Naast de Universa Blockchain kun je ook ETH en de daarbij behorende ERC-20 UTNP bewaren. Dit is de placeholder voor UTN op het Ethereum netwerk.

Voor een transactie met UniPayments gaat 0,1% van de transactiewaarde naar UniPayments zelf. Zij regelen de betaling via het netwerk (en reserveren de Units die naar de nodes gaan). Als je ETH verstuurd kost dit je uiteraard gewoon gas en ook voor het versturen van UTNP heb je ETH nodig als gas.

Normaal gesproken kosten transacties 1 Unit, wat gelijk staat aan 0.01 USD. UniPayments is echter een instrument dat het makkelijker maakt om de blockchain van Universa te gebruiken. Daarom heeft UniPayments een eigen commisie op haar betalingen gezet.

The thing is that almost every transaction is possible with the lowest fees possible. Even in the universa command-line interface you could make a transaction and then send the contract to the receiver. But there are some instruments that make life a little bit easier, and that’s the main goal of Unipayments – to make things easier. And it requires a lot of effort to create, maintain and develop those instruments. That’s why unipayments has it own commissions

Mark Trubnikov

Point of Sale

De app is bedoeld voor meer dan enkel ‘het bewaren van je muntjes’. Universa focust op de business-to-business markt en dat is ook in de app terug te zien. De app zou je dus beter een PoS terminal kunnen noemen dan een ‘wallet’. Dit is een Point of Sale applicatie waarmee je facturen kunt sturen in alle assets die worden ondersteund.

Betalingen via de Universa Blockchain vinden binnen enkele seconden plaats en kosten slechts een paar cent. Je kunt ook verschillende wallets maken voor bijvoorbeeld verschillende kassa’s die er in een winkel zijn. De Point of Sale werkt uiteraard ook gewoon met QR codes.

De app is de downloaden in de PlayStore voor Android en de AppStore voor iOS devices. Bekijk ook de website voor het totaalplaatje.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!