crypto op twitter populair
Nieuws » Welke crypto’s worden het meest gehyped op Twitter?

Welke crypto’s worden het meest gehyped op Twitter?

Twitter is hét social media platform als het gaat om openbare discussies over bitcoin en andere cryptomunten. The Tie heeft uitgezocht welke crypto’s het meest worden gehyped met behulp van tweets.

In vergelijking met het handelsvolume, wordt gekeken welke projecten het meest over wordt gepraat. Kortom: deze lijst laat zien welke coins worden gehyped op Twitter, maar waar de interesse in handelsvolume niet terug te zien is.

Opmerkelijk detail: bitcoin (BTC) en bijvoorbeeld ether (ETH) staan er niet in. Misschien ook wel logisch, er wordt veel over gepraat maar het handelsvolume is ook heel hoog.

Twitter army

Om mee te dingen in de top van de lijst moesten er 50 tweets per dag worden geplaatst over het project.
De top opmerkelijke top 5:
  • TokenPay
  • Electroneum
  • Dragonchain 
  • Telcoin
  • Digibyte

Als je naar dit lijstje kijkt, denk je niet: ‘Wow, wat een voorspelbare uitkomst.’ Er wordt veel getweet over bovenstaande coins. Maar in verhouding met de interesse op de cryptobeurzen loopt het compleet scheef.

De promoters, bezitters en/of marketing mensen achter deze projecten verdienen dus een pluim. Ondanks het lage handelsvolume weten zij hun project goed te vertegenwoordigen op Twitter.

Of dit een leuk lijstje is om in te staan laten we maar even in het midden..

Image

 

  bitcoin meester  

Minst populaire cryptomunten

De cryptomunten waar het minst over wordt getweet op een rijtje:

  • Tether
  • EOS
  • Ethereum Classic
  • Cosmos
  • NEO

Deze projecten zijn niet de minste. Qua naamsbekendheid horen deze coins in 2019 toch echt wel in de top. Maar als je kijkt naar het aantal berichten tegenover het handelsvolume staan ze echter stijf onderaan.

Tether is een stablecoin. Ondanks de spraakmaakende periode voor de munt van Bitfinex is men op Twitter niet echt bezig met de munt. De handel in Tether blijft onverminderd hoog.

Image

De andere munten die onderaan bungelen zijn op hun eigen manier ook logisch. Rond Ethereum Classic en ook NEO is steeds minder hype. Er wordt minder over gepraat.

Daarnaast is NEO, ondanks de vele investeerders in Europa, nog altijd een project dat zich richt op Azië. Twitter is in dat gebied van de wereld niet de place to be om het over crypto te hebben.

EOS is qua populariteit en spraakstof ook niet meer wat het geweest is. Terwijl Cosmos zeker veel aandacht kreeg in 2019, is het handelsvolume gigantisch gestegen. Een logisch gevolg is een laag plekje op deze lijst.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder