bitcoin btc update koers technische analyse

Analyse: bitcoin koers bij $10.200, ETH, LTC en XRP stijgen door

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin (BTC) koers doet niet veel, maar voor een aantal grotere altcoins is de dagelijkse trend veranderd. Reden tot juichen of nog niet? Een korte kijk naar de bitcoin koers en daarna duik ik dieper in op de altcoins.

Bitcoin (BTC) koers dagelijkse grafiek

De bitcoin koers doet niet veel, maar heeft wel de dagelijkse higher low (zie onderstaande figuur 1, red.) gevormd die ik verwachtte, weliswaar in de vorm van een wick.

Daarmee heeft de koers ook steun verloren van de 12EMA en 26EMA, waarmee de koers waarschijnlijk nog iets verder zal zakken, maar in het evenwicht patroon zal blijven die ik in mijn vorige analyse beschreef.

Voor mij wordt het pas weer echt interessant als de koers door één van de rode lijnen ($10.460 & $9.875) breekt en een richting geeft aan de koers. Voor nu lijkt iedereen te kijken naar de stijgingen in de altcoins.

Figuur 1: Bitcoin koers heeft een dagelijkse low gevormd en blijft daarmee in het evenwicht patroon.

EOS, Ethereum en Litecoin

Al weken houd ik verschillende ‘grote’ altcoins in de gaten, die een eerste indicatie zouden kunnen geven voor een omslag in de trend.

Daarvoor kijk ik het meest naar de grotere, bekende altcoins zoals Ethereum en Litecoin.

Daarnaast heeft ook zeker EOS de afgelopen week een flinke stijging doorgemaakt, een trendbreuk met eerdere maanden in 2019. Belangrijker vind ik of de wekelijkse trend gaat veranderen. 

Ethereum (ETH)

Ethereum zat al een aantal maanden in een downtrend waarbij de 12EMA en 26EMA telkens resistance waren. Dat is sinds kort veranderd.

De dagelijkse trend is veranderd met higher lows en higher highs (zie onderstaande figuur 2, red.).

De 12EMA en 26EMA lijken ook te gaan voor een bullish kruising. Moeten we nu allemaal blij zijn en komt er een altseason?

De dagelijkse trend verandering is een begin, maar laten we een kijkje nemen naar de wekelijkse grafiek.

Figuur 2: De dagelijkse trend is veranderd en er lijkt ook een bullish kruising aan te komen van de 12 en 26EMA.

Op de wekelijkse grafiek (zie onderstaande figuur 3, red.) is er meteen te zien dat de stijging op laag en aflopend volume is, dat vertelt me dat de beweging niet heel sterk is.

Daarnaast is er ook resistance te bekennen van de wekelijkse 12 en 26EMA.

De koers zal hier waarschijnlijk een lower high (LH? figuur 2) gaan vormen. In het bullish scenario zal de koers daarna volgens de rode lijn een higher low (HL) en higher high(HH) moeten vormen.

Als dit faalt, dan blijft de downtrend aanhouden. 

Er is dus een begin door de dagelijkse trendverandering, maar voordat er echt kan worden gejuicht wacht ik op een wekelijkse higher low.

Figuur 3: Voor het bullish scenario moet de koers een high low (HL) en higher high (HH) vormen.

Litecoin (zie onderstaande figuur 4, red.) en EOS (zie onderstaande figuur 5, red.) laten eenzelfde soort grafiek zien.

EOS kent daarbij de grootste stijging en heeft al een bullish cross laten zien van de 12EMA en 26EMA. Zullen de ander alts volgen?Figuur 4: Dagelijkse koers verandering van Litecoin (LTC).

Figuur 5: EOS is de grootste stijger van de drie en er is al een bullish cross geweest van de 12EMA (blauwe lijn) met de 26EMA (rode lijn)

Op dinsdagmiddag is ook de koers van Ripple (XRP) gestegen en staat 8% in de plus ten opzichte van bitcoin.

Wat gaat bitcoin doen?

De bitcoin koers blijft in het dagelijkse evenwicht patroon zitten en wordt pas weer echt interessant als er richting aan de koers wordt gegeven. Dit gebeurt als de koers door $10.460 of $9.875 breekt.

Alle ogen zijn op dit moment gericht op de altcoins die hun dagelijkse trend hebben veranderd en wel volatiliteit hebben.

De trend moet voor mij eerst op de wekelijkse grafieken worden veranderd voordat er gejuicht kan worden. EOS is de grootste stijger voor nu. Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) zitten er vlak achteraan.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!