Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter

Beren op de weg! Gaat Bitcoin (BTC) de $8.000 houden?

Door Mr.Coingrats – Op moment van schrijven staat de bitcoin (BTC) koers op $8.115 bij Bitstamp. Wat gaat de prijs doen? Lees de technische analyse van Mr. Coingrats.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we een keiharde afwijzing van de bovenste trendlijn naar het onderliggende orderblock. Deze heb ik in twee kleuren verdeeld (zie onderstaande figuur 1, red). Het grijze gedeelte is de zone waar de koers zich in mijn ogen vrij mag bewegen.

Echter wanneer de koers het rode gedeelte gaat opzoeken, dan moeten we ons zorgen gaan maken op een daling richting $5.800 – $6.500 waar de SMA50 net boven het orderblock ligt. Maar zover is het nog niet.

Momenteel bevindt de koers zich netjes in het grijze gedeelte van het orderblock en zit EMA50, EMA100 en SMA100 direct onder de wekelijkse candle en dient als support (EMA zijn lijnen, SMA zijn stippellijnen).

Figuur 1: bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daily dient de wekelijkse ob al 4 tot 5 dagen als support.

MACD staat behoorlijk laag ten opzichte van de laatste periode en ziet er nog bearish uit. StochRSI heeft een bullish crossover gehad in oversold regio en de RSI zit tevens ook in een extreme oversold regio.

Momenteel dus een lichte bevestiging dat de koers wil stijgen, maar niet overtuigend genoeg. De SMA200 ligt er strak tegenaan als resistance. Het orderblock is het level wat ik nu in de gaten hou.

We zouden er eventueel een stukje door mogen zakken, zodat de flag/channel ook geldig genoemd mag worden. Dit zou dan gebeuren in het rood gemarkeerde gedeelte.  Wanneer we later er door zakken dan kunnen we wel eens hard gaan vallen.

Figuur 2: bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4uurs grafiek zien we de koers in een Descending channel bewegen en heeft moeite om de bovenste trendlijn te breken. De korte ema (8 en 21) staan momenteel bearisch en de koers hangt eronder. Al met al geen beste voortekenen.

Bij een descending channel is de uitbraak zowel aan de boven als onderkant mogelijk. De channel loopt door het hele orderblock wanneer de uitbraak aan de onderkant is, zal deze heftig zijn. Ook naar boven is er veel ruimte om te stijgen.

Ook zouden we op de 4h een rising wedge (geel) kunnen zien, ook dit is een bearish patroon. In dat geval zal de koers een fake out boven het orderblock laten zien om er vervolgens weer in te gaan duiken.

Figuur 3: bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Beren op de weg!

Mijn bias staat momenteel op de beren! Ik verwacht zelf dat we de channel nog een stukje naar beneden gaan volgen, wellicht zelfs tot in het rode gedeelte om vervolgens de weg omhoog weer gaan vervolgen.

Ik verwacht op dit moment nog niet dat we door het tweekleurige orderblock gaan zakken, maar houd er wel rekening mee.

MyCryptoradar

Onze cryptoscanner is van de week ‘live’ gegaan met de alerts die we al verwerkt hebben. In het preview channel kun je alle alerts van alle Binance cryptomunt volgen op de 4 uursgrafiek.

Vaker een BTC update of heb je een verzoekje stel ze gerust in ons Telegram TA kanaal.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!