zhao-chanpeng binance bitcoin retail btc

Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Binance US gaat woensdag 18 september open voor registratie en het van crypto-tegoeden. Dat maakt de ruilbeurs uit Malta bekend in een blogpost. Formeel werd de handel voor Amerikanen op Binance.com op 12 september gesloten.

Binance US start 18 september

Na het doorlopen van de know-your-customer-procedure kunnen klanten tegoeden van de volgende cryptomunten storten: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Tether (USDT).

Op de long list van Binance stonden in eerste instantie dertig coins, maar Binance start met de vijf ‘majors’ en stablecoin Tether (de genoemde coins hebben minstens 4 miljard aan ‘market cap’, red.).

Het is onbekend wanneer de handel gaat starten. Binance US gaat zich vestigen in San Francisco en opereert in de VS onder een licentie van BAM Trading Services.

De ruilbeurs heeft al locaties in Malta, Singapore, Hong Kong, Jersey en Uganda.

Voorlopig zijn klanten uit de staat New York uitgesloten, omdat daarvoor een aparte licentie nodig is.(BitLicense, red.).

celsius

Opknippen Binance.com

De ruilbeurs moet haar ‘hoofddomein’ Binance.com onder druk van Amerikaanse autoriteiten opknippen en is per 12 september gesloten voor klanten gevestigd in de VS.

Het is algemeen bekend dat de druk vanuit autoriteiten, in de VS in het bijzonder, op de handel van ongereguleerde tokens toeneemt.

Ook is niet bekend hoeveel volume Amerikaanse klanten op Binance.com voor hun rekening namen. Binance heeft ‘overall’ het meeste handelsvolume per dag. Tussen het sluiten vandaag en het openen van de nieuwe beurs zit ruim één week.

Volgens tools als Similarweb werd de website van Binance in ieder geval heel vaak bezocht vanuit Amerika. De exacte cijfers zijn dus niet bekend, maar naar schatting gaat het om 8-10% van de bezoekers.

Binance wil deze markt niet verliezen, daarom is een eigen Amerikaanse beurs een logische stap.

Door het opknippen voorkomt Binance een onderzoek naar haar bedrijf vanuit een Amerikaanse toezichthouder.

Zo heeft de CFTC, waakhond op de commodity – en futuremarkt, concurrent BitMEX in onderzoek. Onlangs is bij deze derivatenbeurs een MT-lid opgestapt.

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!