akon bitcoin
Nieuws » Rapper Akon: ‘Vrijheid van bitcoin beter dan gedwongen fiat gebruiken’

Rapper Akon: ‘Vrijheid van bitcoin beter dan gedwongen fiat gebruiken’

De Amerikaanse zanger en producer Akon is weer opgedoken op de crypto radar. In een radio-interview bij de Breakfast Club sprak Angela Yee en DJ Envy over zijn mening over bitcoin (BTC).

Akon is natuurlijk geen vooraanstaand econoom of futuroloog, maar met zijn uitleg over bitcoin en de mogelijke waarde daarvan is weinig mis.

BTC is volgens hem een betere valuta dan de Amerikaanse dollar. Het feit dat crypto’s afhankelijk zijn van het vertrouwen van mensen in plaats van een financieel systeem dat door regeringen wordt opgelegd, maakt ze volgens de muzikant krachtiger dan welke fiat valuta ter wereld dan ook.

“Wie zegt dat de werkelijke dollar iets waard is? Ja, de overheid, maar niets steunt de dollar. De VS hebben geen natuurlijke hulpbronnen die de dollar ondersteunen. Wat ze wel hebben is het leger.

Akon

Gedwongen Fiat

Akon legt uit dat fiat-valuta’s geen intrinsieke waarde hebben, maar mensen worden gedwongen om ze te gebruiken door hun regeringen. Je bent immers verplicht met je lokale munt te betalen in het land waar je geboren bent. Dat is geen vrije keuze.

In tegenstelling tot door de overheid uitgegeven fiatgeld, wordt bitcoin door de mensen gecontroleerd. Fiat daarentegen is een systeem dat wordt beheerd door een groep centrale bankiers en overheidsinstanties die geen toezicht hebben, beslissingen kunnen nemen achter gesloten deuren en zich niet echt houden aan een set regels.

De songwriter benadrukte dat fiat-valuta’s niet stabiel zijn doordat ze rechtstreeks worden beïnvloed door overheidsbeleid. Maar als het gaat om cryptocurrencies, zijn ze stabieler omdat ze vertrouwen op het vertrouwen dat mensen erin stellen.

  bitcoin meester  

Akon Crypto City

De in Senegal geboren entertainer kondigde vorig jaar zijn nieuwe project aan tijdens een panel op het Cannes Lions Festival, waar hij zijn drijfveren toelichtte om de blockchaintechnologie te gebruiken voor het verbeteren van leefomstandigheden in Afrika. Akon Crypto City moet een plek worden gebouwd op het vertrouwen in cryptomunten.

Op dit moment is Akon van plan zijn project in Senegal te starten. Dit doet hij niet alleen maar met de medewerking van de president van het land, Macky Sall. De Amerikaanse muzikant is van plan om een cryptostad te bouwen, op een paar minuten afstand van de hoofdstad Dakar. De Akoin moet de officiële token zijn voor betaling in de stad.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder