Bitcoin BTC koers update analyse
Nieuws » Bitcoin (BTC) koers schiet door $10.400, is de bodem bereikt?

Bitcoin (BTC) koers schiet door $10.400, is de bodem bereikt?

De bitcoin (BTC) koers is op maandagavond door de $10.400 grens gebroken. Het voorlopige hoogtepunt is $10.474 op Bitfinex, terwijl op Bitstamp de koers heel even de $10.500 aantikte.

De dominantie van BTC in de markt is nu 70%, wat sinds 19 maart 2017 niet meer is voorgekomen. De altcoins staan weliswaar in dollars op winst, ten opzichte van BTC staan ze op verlies.

Uitzonderingen zijn kleinere cryptomunten als Ethereum Classic, Hedge Trade en Bitcoin Gold maar dat is bijna niet noemenswaardig.

Bitcoin (BTC) update

De afgelopen dagen bewoog BTC vooral zijwaarts en maandagmiddag kwam er weer muziek in de koers.

Maandagavond schoot rond 22.30 door de $10.400 zone heen met een flinke candle, waarna de koers daarna bij dit niveau bleef schommelen. Even is op Bitstamp de $10.500 aangetikt, maar daar zat te weinig volume achter.

Bitcoin koers afgelopen 24 uur (bron: Cryptocompare)

 

Zoals gezegd is de bitcoin dominantie terug naar een niveau van 70%. Dat is sinds maart 2017, ruim tweeënhalf jaar niet meer voorgekomen.

Zoals Moon Overlord sarcastisch opmerkte op Twitter, bitcoin heeft in 2019 weer terrein gewonnen op de kleinere cryptomunten.

Shake-out onder altcoins aanstaande?

De altcoins hadden namelijk lange tijd een marktaandeel van ruim 30% of meer in handen.

Het merendeel van de waarde van de kleinere cryptomunten zijn gestoeld op de ICO-hype die in de jaren 2016, 2017 en 2018 loskwam.

Dat leidde medio 2017 tot een situatie waarbij de waarde van bitcoin en ethereum heel dicht bij elkaar kwamen.

In 2019 pakt bitcoin weer stevig het initiatief, met als gevolg dat altcoins in BTC-waarde dit jaar zware verliezen lijden.

In absolute zin zijn de cijfers voor altcoins redelijk dramatisch: bijna $500 miljoen zat er in altcoins op het hoogtepunt (januari 2018, red), nu ligt dat cijfer op $79 miljoen.

Een lagere marktwaarde heeft direct impact op de verdere ontwikkeling van sommige projecten. Ligt een shake-out in 2019 al op de loer?

Een indicator zijn exchanges die bepaalde cryptomunten niet meer gaan noteren aan hun beurs. Zowel Bittrex als Poloniex zijn op de markt met een sterk afgeslankt aanbod.

Ook Binance mag in de VS maar met een relatief klein aanbod de markt op.

Bron: Coinmarketcap

  bitcoin meester  

Is de bodem bereikt?

Hoe kijken analisten op Twitter tegen de huidige markt aan? Volgens Josh Rager is de bodem van de markt voorlopig bereikt en mogen we omhoog gaan kijken.

Op Cryptotwitter heerste de afgelopen dagen bearish sentiment, en dat lijkt door deze push van bitcoin voorlopig weggespoeld te zijn.

Luke Martin raakt voorlopig ook niet in paniek, zolang de koers boven de $9.800 blijft.

Voormalig Goldman Sachs-zwaargewicht Raoul Pal, bekend van zijn Youtube-kanaal Real Vision Finance, ziet dit als de laatste kans om in te stappen.

Daarbij haalt hij het populaire narratief aan: bitcoin is een toevluchtsoord voor kapitaal in financieel onzekere tijden.

BTC is net zoals goud niet gekoppeld aan het financiële systeem qua winning en qua opslag.

Zoomen we even uit, dan wees de ervaren belegger Peter Brandt erop dat Bitcoin in een volgende cyclus van parabolische groei terecht is gekomen.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder