bitcoin BTC koers analyse update

Bitcoin (BTC) analyse – Gaan de bulls de $11.000 breken?

Door AltcoinbaseDe bitcoin (BTC) koers beweegt vandaag tussen de $10.440 en $10.700. Op moment van schrijven is de koers $10.611. Wat kunnen we op de korte termijn verwachten? Lees de technische analyse van traderscollectief Altcoinbase.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als we op de weekgrafiek kijken van bitcoin (BTC), dan beweegt de koers nog mooi in de bullish triangle.

De trend resistance lijn aan de bovenkant triangle, bevindt zich tussen $11.000 en $11.200 (zie de onderstaande figuur, red).

Er bestaat dus een aannemelijke kans dat we daarop afgewezen worden. Dat zal dan dus ook inhouden dat we wederom op de weekly een lower high gaan creëren.

Maar de week is pas halverwege, en er kan nog het e.e.a. gebeuren. Wat ook opvalt is dat het wekelijkse volume behoorlijk aan het afnemen is (zie de onderstaande figuur, red).

Dit zou je dus mee kunnen nemen om een juiste instap te bepalen.

Vooralsnog hebben we een weekly support rond $9.800 en hebben we een onmiddellijke weerstand rond $10.600, en een trend resistance rond $11.000.

BTC weekgrafiek (klik om te vergroten) 

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek

Als we verder inzoomen op de daggrafiek, zien we een eventueel trendchannel ontstaan. Waarbij de bovenste trendlijn dus rond $11.000 ligt, en de onderste trendlijn zo rond de $8.000 ligt.

Dit kan wel eens een heel interessante ontwikkeling zijn voor wat betreft bitcoin (BTC) en de prijs ervan.

We zien hetzelfde volume patroon als op de weekly, namelijk dat deze sterk aan het afnemen is.

Daarnaast kunnen we kijken naar twee scenario’s. Scenario één is een afwijzing vanaf de bovenste trendresistance lijn, waarna die dus verder omlaag gaat.

Dit is in onze ogen een zeer reële optie. Mochten we doorbreken, en scenario twee uitspelen dan kunnen we kijken naar $12.000 voor bitcoin.

Echter verwacht ik dat we worden afgewezen rond de $11.000 en daarna nog een correctie gaan krijgen in de triangle.

Een koopmogelijkheid voor bitcoin kan je doen d.m.v. dollar cost averaging. Je koopt dus steeds meer bitcoin voor een lagere prijs, zodat je gemiddelde prijs per bitcoin naar beneden gaat.

BTC daggrafiek (klik om te vergroten) 

Bitcoin (BTC) 4-uurs grafiek

De 4uurskaart toont een grote descending triangle waar bitcoin zich in beweegt. Willen de bulls nu terrein gaan winnen, zullen ze door de $11.000 grens moeten gaan breken en daar blijven.

Lukt dat niet dan nemen bears de controle weer over en kunnen we wellicht terug keren richting $9.000 en wellicht zelfs lager.

Zoals als eerder aangegeven in deze analyse zal de $11.000 grens een behoorlijke horde zijn voor bitcoin om die te nemen.

En ik verwacht dat we daar niet doorheen gaan breken, gezien het feit dat volume enorm laag is tov van vorige weken.

Daarnaast hebben we ook al weken achter elkaar lower highs gecreëerd op de grotere tijdsframes. Al met al dus genoeg reden om nu voorzichtig te zijn om zomaar bitcoin te gaan kopen.

BTC 4-uursgrafiek (klik om te vergroten) 

Conclusie

We zien een hele mooie fakeout ontstaan voor bitcoin, waarin de bulls straks gevangen zitten met een prijs van bitcoin boven $10.600 – $11.000.

Als we de $11.000 niet breken, verwachten dat we verder terug gaan zakken richting $9.000 tot $8.000 per bitcoin.

Wees dus op je hoede.

Over Altcoinbase

Dit is onze visie en geen financieel advies. Wil je met Altcoinbase meetraden? Of liever eerst een seminar of een online cursus volgen? Kijk even op de website www.altcoinbase.nl voor een breed scala aan mogelijkheden.

Elke dag een Bitcoin update in video vorm?

Praat mee in onze Telegram groep

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!