Bitcoin update BTC koers prijs

Bitcoin (BTC) analyse: koers boven $10.300, kan bitcoin doorstoten?

Op donderdagmiddag is de bitcoin (BTC) koers door de $10.300 geschoten. Op moment van schrijven is de prijs van BTC $10.315 bij Bitfinex. Wat gaat de prijs doen? Lees de analyse van Martijn.

Update 12.00 uur – 

De koers is deze week een stuk rustiger dan de afgelopen weken en zit in een range van slechts $600, en dat is redelijk ongebruikelijk voor Bitcoin.

Ondertussen is de driehoek waarin de koers zich de afgelopen weken begeeft, smaller en smaller. Een uitbraak lijkt echter nog even te duren.

Blijven we deze maand nog binnen de lijntjes of gaat er eindelijk een flinke uitbraak komen?

Bitcoin (BTC) analyse

Alles wijst erop dat de komende maand wederom een vrij voorstelbare periode wordt voor bitcoin. De downtrend resistance blijft gerespecteerd en laat de prijs binnen de huidige descending triangle bewegen.

Deze is goed te zien op de daggrafiek en wordt daardoor ook door elke ervaren trader gezien. Dat maakt het ook zo voorspelbaar, iedereen volgt de regels netjes.

Mede daarom lijkt het nog even te gaan duren, voordat we buiten de huidige triangle komen.

Bitcoin daily chart 12 September 2019

Whale-actie?

Tenzij er een grote speler buiten de lijntjes gaat denken. En dat maakt het nog steeds een heel onvoorspelbare markt. Waar vaak iedereen de TA regeltjes gaat volgen, zie je veelal een onverwachte beweging.

De kans dat dit in de huidige markt gaat gebeuren, is daarom ook aannemelijk.

Want wanneer iedereen een bepaalde richting van de koers verwacht, is het juist lucratiever om ervoor te zorgen dat de prijs dat juist niet gaat doen en tegen de meute in te gaan bieden.

Of dat zal gaan gebeuren is niet te voorspellen, en daarom is voorzichtigheid zoals altijd zeer belangrijk.

Wanneer we kijken op korte termijn zien we op de 1h chart dat Bitcoin momenteel de daily open probeert te doorbreken (de kleine blauwe lijn).

Zodra deze breekt, kunnen we een lichte stijging verwachten richting de $10.400 of misschien hoger en richting de $10.800.

Momentum indicators geven aan dat dit mogelijk zal zijn maar lijken al snel overextended te raken. Ook op korte termijn lijkt een daling aannemelijker.

Bitcoin 1h chart 12 September 2019

celsius

bitcoin meester

Conclusie

Een nieuwe test van $9.900 zal waarschijnlijk resulteren in een doorbraak en een diepere daling richting de $9.600 of $9.400.

Dat zijn voorlopig de belangrijke supportlevels en belangrijk om in de gaten te houden. Een kans op reversal is daar groot.

Wanneer dat niet gebeurt kan de prijs nog veel verder zakken en zorgen voor nieuwe lows buiten de triangle. Een doorbraak naar beneden.

Echter lijkt dit voor nu nog niet het geval en is de kans groot dat de grote support van $9.000 stand zal houden. Een rustige pingpong beweging binnen de triangle lijkt voor nu de weg die Bitcoin zal bewandelen.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!