Bitcoin update BTC koers prijs
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: koers boven $10.300, kan bitcoin doorstoten?

Bitcoin (BTC) analyse: koers boven $10.300, kan bitcoin doorstoten?

Op donderdagmiddag is de bitcoin (BTC) koers door de $10.300 geschoten. Op moment van schrijven is de prijs van BTC $10.315 bij Bitfinex. Wat gaat de prijs doen? Lees de analyse van Martijn.

Update 12.00 uur – 

De koers is deze week een stuk rustiger dan de afgelopen weken en zit in een range van slechts $600, en dat is redelijk ongebruikelijk voor Bitcoin.

Ondertussen is de driehoek waarin de koers zich de afgelopen weken begeeft, smaller en smaller. Een uitbraak lijkt echter nog even te duren.

Blijven we deze maand nog binnen de lijntjes of gaat er eindelijk een flinke uitbraak komen?

Bitcoin (BTC) analyse

Alles wijst erop dat de komende maand wederom een vrij voorstelbare periode wordt voor bitcoin. De downtrend resistance blijft gerespecteerd en laat de prijs binnen de huidige descending triangle bewegen.

Deze is goed te zien op de daggrafiek en wordt daardoor ook door elke ervaren trader gezien. Dat maakt het ook zo voorspelbaar, iedereen volgt de regels netjes.

Mede daarom lijkt het nog even te gaan duren, voordat we buiten de huidige triangle komen.

Bitcoin daily chart 12 September 2019

Whale-actie?

Tenzij er een grote speler buiten de lijntjes gaat denken. En dat maakt het nog steeds een heel onvoorspelbare markt. Waar vaak iedereen de TA regeltjes gaat volgen, zie je veelal een onverwachte beweging.

De kans dat dit in de huidige markt gaat gebeuren, is daarom ook aannemelijk.

Want wanneer iedereen een bepaalde richting van de koers verwacht, is het juist lucratiever om ervoor te zorgen dat de prijs dat juist niet gaat doen en tegen de meute in te gaan bieden.

Of dat zal gaan gebeuren is niet te voorspellen, en daarom is voorzichtigheid zoals altijd zeer belangrijk.

Wanneer we kijken op korte termijn zien we op de 1h chart dat Bitcoin momenteel de daily open probeert te doorbreken (de kleine blauwe lijn).

Zodra deze breekt, kunnen we een lichte stijging verwachten richting de $10.400 of misschien hoger en richting de $10.800.

Momentum indicators geven aan dat dit mogelijk zal zijn maar lijken al snel overextended te raken. Ook op korte termijn lijkt een daling aannemelijker.

Bitcoin 1h chart 12 September 2019

celsius

  bitcoin meester  

Conclusie

Een nieuwe test van $9.900 zal waarschijnlijk resulteren in een doorbraak en een diepere daling richting de $9.600 of $9.400.

Dat zijn voorlopig de belangrijke supportlevels en belangrijk om in de gaten te houden. Een kans op reversal is daar groot.

Wanneer dat niet gebeurt kan de prijs nog veel verder zakken en zorgen voor nieuwe lows buiten de triangle. Een doorbraak naar beneden.

Echter lijkt dit voor nu nog niet het geval en is de kans groot dat de grote support van $9.000 stand zal houden. Een rustige pingpong beweging binnen de triangle lijkt voor nu de weg die Bitcoin zal bewandelen.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder