bitcoin volaliteit btc koers update analyse

Bitcoin (BTC) analyse: volatiliteit is terug, koers op weg naar $7.500

De afgelopen week in een notendop: flinke schommelingen, en een bitcoin (BTC) koers die alle kanten op schiet. Volatiliteit is weer terug binnen de Bitcoin markt, na het breken van de descending triangle de afgelopen week.

Op het moment van schrijven hangt de prijs van Bitcoin rond $8.000 dollar, maar er is veel verkoopvolume. Gaan we de nieuwe week in met een grote downtrend, of maakt de koers binnenkort de ommekeer?

Bitcoin (BTC) analyse

Inmiddels staat de koers $2.000 lager dan vorige week en zijn we door de wekenlange range naar beneden gebroken. Met daarbij de verwachte koersvolatiliteit.

Naast een heleboel longs (speculatie op een hogere koers, red.) zijn daarbij ook shorts (speculatie op de lagere koers, red.) geliquideerd. Zo wordt al snel duidelijk dat de prijs alle kanten op schiet.

Al met al lijkt het er op dat de prijs richting de $7.500 zal zakken alvorens er een ommekeer gaat komen.

Bitcoin 4h chart 29 September 2019

Gekeken naar de chart zien we de fake-outs naar boven. Kopers hebben te weinig kracht om deze beweging door te zetten. De beweging wordt voor nu voortgezet naar beneden.

Tevens is dit goed te zien op de momentum indicators.

Bij elke relatief kleine beweging omhoog schieten ze in overbought regionen. Maar tot dusver houdt het support level rond $8.000 goed stand. En het lijkt erop dat de weekly hierboven zal gaan sluiten.

Mijn veelgebruikte weekly fibonacci pivot levels zijn na de grote move onbruikbaar geworden, de prijs heeft een dusdanig grote beweging gemaakt dat deze buiten de range is gekomen.

Dit wil ook wel duidelijk maken dat deze beweging serieus is en niet zomaar een reversal maakt.

Toch als we nog een stukje inzoomen zien we dat momentum indicators zoals de Stoch aangeven dat er ruimte is omhoog. De weekly close kan dus enigszins bullish sluiten.

Bitcoin 1h chart 29 September 2019

Rond de $7.500 ligt een aardig sterke support en mocht de prijs verder naar beneden zakken, dan lijkt dit een kandidaat voor een sterke bounce omhoog.

Een potentieel sterk reversal level. Mocht de koers niet opveren, dan ziet het er somber uit met levels rond de $6.000. Echter is die kans vooralsnog een stuk kleiner dan een sterke reactie van bulls op het eerder genoemde support level.

Een daling richting de $7.500 is dus niet ondenkbaar. Maar de week sluiten boven $8.000 biedt enige hoop op een vroegtijdige reversal. Mocht dit het geval zijn, dan kan de komende week al snel een positieve wending krijgen.

Met wie weet een welbekende pump richting de prijs van begin deze week bij de $10.000, terug boven het oude support level. Oftewel, de prijs is redelijk onvoorspelbaar na de hoge volume dumps. Een markt om voorzichtig in te zijn.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!