bitcoin moon update

Bitcoin (BTC) biedt uitweg voor mensen uit Cuba en Venezuela

Bitcoin (BTC) is grenzeloos. Deze eigenschap heeft voor de gemiddelde Nederlander misschien niet zoveel waarde, maar voor mensen in andere gebieden kan BTC hierdoor een mooie uitkomst zijn. Een voorbeeld uit de praktijk is Cuba.

Volgens U.S News is er door de opkomst van mobiele internet een steeds grotere groep Cubanen die gebruik maken van bitcoin en andere cryptomunten.

Handelsembargo

Cuba gaat al jaren lang gebukt onder een handelsembargo van de Verenigde Staten. Dit zorgt er onder andere voor dat het moeilijk is om aan een internationale betaalpas of creditcard te komen. Bitcoin biedt hierin een mooie oplossing.

Het is niet zo dat de bevolking van Cuba nu ineens massaal BTC inslaan, maar er is nu een financiële uitweg. Daarnaast biedt het kansen voor lokale ondernemers.

Tegenover U.S. News legt Jason Sanchez de situatie uit: “We gebruiken cryptomunten om ons beltegoed op te hogen, om online aankopen te doen en sommige mensen gebruiken het om een hotel te reserveren.”

Moeilijk betalen

Zonder creditcards of andere betaalpassen is het lastig om in te stappen. Veel lokale cryptogebruikers moeten daarom andere banden aanhalen. Met behulp van een vriend of familielid in het buitenland kunnen ze van start gaan.

Werken voor bitcoin is ook altijd een optie, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je niet online werkt. Er zijn ook plekken in het land waar je contant geld kunt ruilen voor bitcoin. Dat gebeurt lekker ‘ouderwets’ met een laptop of telefoon. Dus niet zoals bij ons via online beurzen.

bitcoin meester

Uitsluiting

Bitcoin biedt mensen een uitkomst wanneer ze zijn afgesloten van het financiële systeem. Het is relatief makkelijk en goedkoop. Maar bovenal is het grenzeloos. Het maakt niet uit wat voor verdragen er worden getekend. Een Cubaan, Amerikaan, Nederlander of koelkast… iedereen is gelijk op het netwerk van BTC.

Het enige wat je nodig hebt is een adres en je bent niet meer afgesloten van de financiële wereld. Je kunt betalen wie je wil, maar ook betalingen ontvangen van wie je wil.

Venezuela

Een ander voorbeeld van bitcoin in de praktijk is Venezuela. Het land wordt geteisterd door hyperinflatie waardoor de Venezolaanse bolivar constant minder waard wordt.

Niet lanceert het land een eigen cryptomunt, maar veel interessanter is het handelsvolume van bitcoin op LocalBitcoins. Volgens cijfers van Coin Dance gaat het om een volume van ruim 120 miljard bolivar. Dat is ongeveer 5 miljoen euro op dit moment. Maar door de crisis is dat over een week waarschijnlijk alweer een stuk minder waard.

Bitcoin in de praktijk

Bitcoin wordt voorlopig niet massaal gebruikt. Wel bewijst het, wederom, dat er mensen zijn die baat kunnen hebben bij een grenzeloos netwerk dat bestand is tegen censuur. Hup bitcoin!

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!