bitcoin goud btc prijs update ta

Bitcoin (BTC) schiet naar $12.000 op Kraken door glitch

Handelaren op cryptobeurs Kraken werden afgelopen vrijdag geconfronteerd met een gekke prijs van bitcoin. Sommige gebruikers wisten BTC met flinke korting te kopen, terwijl andere een extraatje kregen voor de verkoop.

Door een foutje tijdens het testen van een nieuw ordertype kocht en verkocht de tester bitcoin voor de verkeerde prijs. Volgens Kraken konden sommige gebruikers BTC kopen voor $8.000 en verkopen voor $12.000.

Een leuke deal, zeker wanneer de prijs van bitcoin rond de $10.000 staat. Hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van deze fout is niet duidelijk.

In een serie aan tweets geeft de beurs uitleg.

Oeps, foutje

De fout zorgde ervoor dat koop- en verkoopopdrachten niet de beste optie kozen. Leuk voor de ‘winnaars’, maar dit mag natuurlijk niet gebeuren op een cryptobeurs.

In een testomgeving kunnen fouten worden gemaakt. Maar in je live product is dit gevaarlijk. Niet alleen voor de naam van je bedrijf, maar ook voor handelaren. Je wil je niet af hoeven vragen of alles wel klopt.

De ceo van Kraken, Jesse Powell, reageert ook via Twitter op de ophef: “Onze nieuwe ordertypes ondergaan duizenden automatische en door mensen gedreven tests. We kunnen niet altijd alle foutjes vinden.”

bitcoin meester

Back to normal

Volgens Kraken zijn er geen andere handelaren de dupe geworden van deze fout. Op Twitter claimen sommige handelaren dat hun kooporders niet zijn doorgekomen. Daarvoor is echter geen bewijs geleverd tot nu toe, dus er is een kans dat deze mensen gewoon vervelend willen doen of een vergoeding willen.

Ondertussen is de bitcoinmarkt van Kraken weer tot rust gekomen. De spotprijs van BTC staat op het moment van schrijven rond $10.350. De fout had geen grote impact op de markt.

Voor de mensen die konden profiteren van de goedkope (of dure) bitcoin van de tester was het in ieder geval een feestje.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!