Ripple XRP stagiair Vitalik ETH ethereum netwerk prijs veiliger
Nieuws » Bitcoin (BTC) duikt onder $10.300, Vitalik Buterin onder vuur op Twitter

Bitcoin (BTC) duikt onder $10.300, Vitalik Buterin onder vuur op Twitter

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs net onder $10.300.  Dat is een kleine daling van 0.24%.

Lees ook: Bitcoin (BTC) Analyse: Duikt de prijs nog onder $10.000?

Altcoins

De top 10 cryptomunten kleurt deels groen. De grootste stijger vandaag is EOS met ruim 4%. Ook litecoin doet het vandaag netjes met een ruime 3% stijging.

De dominantie van bitcoin is echter nog altijd erg hoog. Volgens CoinMarketCap ligt de dominantie op het gebied van marktkapitalisatie op 69.7%. Alts hebben een beetje terrein teruggepakt, maar zitten nog altijd in de hoek waar de klappen vallen dit jaar.

De vraag is: keert dit sentiment nog? Of blijft bitcoin domineren?

  bitcoin meester  

Vitalik Buterin

Bij de start van Ethereum werd een Initial Coin Offering (ICO) voor ether (ETH) gehouden. Bij de start van het netwerk werd een deel van de ETH al weggegeven. Dat is een zogenaamde ‘premine’.

Er werd 12 miljoen ETH gecreëerd voor de ontwikkelaars, terwijl deelnemers aan de ICO 60 miljoen ETH konden verdelen. Kortom: flink wat ether werd van te voren gemaakt en verdeeld voordat het netwerk live ging.

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zegt zelf bang te zijn voor een paar mensen die een groot deel van het geld op de wereld hebben. Opvallend, want Vitalik heeft zelf dus meegedaan aan een situatie waarin hij een groot deel van ‘zijn’ geld aan een select groepje mensen gaf.

Vitalik kan na deze tweet rekenen op veel tegengas. Want het is op zijn minst een beetje hypocriet dit. Er is op het moment ruim 107 miljoen ETH in omloop, 72 (!) miljoen daarvan werd van te voren uitgegeven aan een select groepje.

Cryptotwitter

Niet alleen Vitalik is actief op Twitter, veel prominente en interessante mensen in de cryptospace schijnen dagelijks hun licht over verschillende zaken via social media. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag.

Josh Rager ziet de prijs van BTC voorlopig vooral zijwaarts gaan. Hij verwacht pas een grote sprong omhoog wanneer de weekly candle boven de $11.700 sluit.

Rhythm met wat perspectief. Bitcoin groeit door. Occupy Wall Street was interessant, maar waarom vervangen we die gehele industrie niet gewoon? Vraagt de twitteraar zich af.

Om af te sluiten een geinige tweet. Het uitleggen van bitcoin en jouw passie ervoor is soms moeilijk. Onderstaand filmpje geeft een goed beeld van de meeste conversaties.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder