Bitcoin maakt duikvlucht naar $9.600, cryptomarkt slinkt $10 miljard in paar uur

De bitcoin (BTC) prijs is vannacht in één uur tijd ruim $350 gedaald. Bij Bitstamp tikte BTC even de $9.600 aan, maar inmiddels ligt de koers boven de $9.800.

Sinds het tijdelijke hoogtepunt dit jaar bij $13.900 is de prijs van BTC ca. 30% gecorrigeerd. Het plaatje op de cryptomarkt zit er momenteel (in dollars) behoorlijk rood uit.

Bitcoin prijsdump

De prijs handelde rond 5 uur ’s nachts Nederlandse tijd bij de $10.100 om vervolgens te zakken naar $9.600 op sommige beurzen. De afgelopen 24 uur is er ca. $350 van de prijs af, een procentuele daling van 3,4%.


Bron: Cryptocompare

Zoomen we even uit, dan zien we dat er de afgelopen 24 uur ruim $10 miljard uit de cryptomarkt is gevloeid. De dominantie van BTC in de markt is momenteel 67,6%, een paar procentpunten lager dan de 70% vorige week.

Totale marktwaarde (bron: Coinmarketcap)

Cryptotwitter

Diverse analisten wezen erop dat bitcoin nog eerst een duikvlucht zou maken, voordat we weer omhoog kunnen kijken richting de $11.000.

Volgens analist Josh Rager is $9.400 het volgende supportlevel om in de gaten te houden.

NewsBTC haalt analist/commentator Richard Heart aan, die zegt dat BTC zich nog in een descending triangle patroon beweegt.

Eind juni had BTC een tijdelijk hoogtepunt dit jaar bij ca. $13.900. Sindsdien is er bijna 30% van de prijs van BTC afgesnoept.

Volgens de Nederlandse analist Crypto Michaël behoort een dip richting $9.200 / $9.300 nog tot de opties de komende dagen.

Altcoins

Ook de meeste altcoins dalen momenteel in dollars en enkelen leveren (alweer) ten opzichte van BTC in het afgelopen etmaal.

De vraag is of beleggers tijdig hun winst in altcoins hebben veilig gesteld.

De markt kijkt uit naar de livegang van bitcoin futuresplatform Bakkt aanstaande maandag. De meningen zijn verdeeld wat dit met de prijsactie op de markt gaat doen.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!