Bitcoin ETF van Wilshire Phoenix weer uitgesteld door de SEC

Het is een herhaling van zetten, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft wederom een beursgenoteerde bitcoin-ETF tijdelijk een halt toegeroepen.

Een voortzetting van de trend, aangezien de commissie al verschillende ETF-voorstellen heeft weten te vertragen of simpelweg heeft afgewezen.

Bitcoin ETF Wilshire Phoenix

Ditmaal is het de Wilshire Phoenix ETF.

In tegenstelling tot eerdere ETF-voorstellen, wat enkel bitcoin betreft, zoals die van VanEck SolidX – dat meerdere malen is uitgesteld, omvat de Wilshire Phoenix ETF zowel bitcoin als Amerikaanse staatsobligaties.

Amerikaanse staatsobligaties mag één van de meest voorkomende investeringsvehikels heten.

De gedachte van de aanvrager is: het opnemen van schatkistpapier als onderdeel van een bitcoin-ETF geeft het product wellicht meer stabiliteit. Hopende dat daarmee de kans op goedkeuring toeneemt.

Het lijkt er echter op dat de SEC blijft twijfelen.

Van uitstel komt afstel

De Wilshire Phoenix ETF is echter nog niet verworpen, maar enkel uitgesteld. Een goedkeuring (in de toekomst) is nog steeds niet definitief van de baan.

De SEC moet echter voor goedkeuring een aantal regels veranderen. Tot nu toe heeft de beurswaakhond twee redenen om een ETF niet goed te keuren: manipulatie van de bitcoin prijs door onder meer wash trading en het cryptobeheer.

Wilshire Phoenix wacht al sinds mei op een besluit van de SEC.

Ook Bitwise Asset Management wacht nog steeds op goedkeuring van haar voorgestelde Bitcoin-ETF. Een definitieve deadline daarvoor staat voor midden oktober op de planning.

Het bedrijf heeft een aantal rapporten ingediend bij de SEC in een poging om de toezichthouder ervan te overtuigen dat de bitcoin-markt volwassen genoeg is om een dergelijk product te ondersteunen.

VanEck SolidX

SEC-voorzitter Jay Clayton gaf onlangs aan dat, hoewel de bitcoin markt stappen heeft gezet in de juiste richting, er nog meer moet gebeuren voordat een bitcoin-ETF werkelijk kan worden goedgekeurd.

VanEck en SolidX, die eveneens medio oktober een deadline kenden voor hun bitcoin-ETF, trokken eerder deze maand hun gezamenlijke bitcoin-ETF voorstel in.

Directeur Digital Asset Strategies bij VanEck, Gabor Gurbacs, zei later dat het “een topprioriteit blijft om zo’n product te brengen,” hoewel hij niet aangaf of de bedrijven het ETF-voorstel voor een derde keer gaan indienen.

VanEck Securities en SolidX Management kondigde echter wel een beperktere optie aan. Grote financiële instellingen als hedgefondsen en banken kunnen sinds begin deze maand aandelen kopen in de VanEck SolidX Bitcoin Trust.

Het zorgt voor bepaalde vrijstelling in regelgeving, wegens het feit dat kleinere beleggers hier niet in kunnen participeren.

Maar vooralsnog is het trust geen populaire optie om in bitcoin te beleggen, zo bleek uit een tussenstand.

Bron: SEC

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!