duitsland bitcoin btc

Gereguleerde Bitcoin handel bij tweede grootste Duitse effectenbeurs

De tweede grootste aandelenbeurs van Duitsland gaat bitcoin handel aanbieden. De Stuttgart Stock Exchange (BSDEX) lanceerde deze optie gisteren (23 september, red.).

De Digital Exchange van de BSDEX is het eerste gereguleerde handelsplatform van het land waar investeerders zonder tussenkomst van derde partijen met BTC kunnen interacten.

Bitcoin in Duitsland

De bitcoinhandel is in eerste instantie enkel beschikbaar voor een groep geselecteerde klanten. In de toekomst zullen meer private individuen toegang krijgen tot het platform. Op een gegeven moment worden de deuren zelfs voor institutionele beleggers geopend.

BSDEX staat voor Börse Stuttgart Digital Exchange GmbH. Dit is een joint venture van de tweede grootste effectenbeurs van het landen.

CEO Dirk Sturtz heeft het volgende te zeggen over dit nieuws:

Met cryptocurrencies is een markt van miljarden dollar ontstaan. De op blockchain gebaseerde activa zullen verder groeien. Wij willen het toonaangevende Europese handelscentrum bouwen voor al deze zaken.

Dirk Sturtz

Handelscentrum voor de toekomst

Ook de Chief Technology Officer (CTO) van BSDEX is blij met deze volgende stap:

Particuliere en institutionele beleggers hebben nu toegang tot digitale activa via BSDEX, waarmee zij flexibel en tegen relatief lage kosten kunnen handelen. Blockchain zal de financiële sector op een duurzame manier doen veranderen. We spelen in op de technologische trend en bouwen aan het handelscentrum van de toekomst.

Volgens de rapporten zijn voor de handel geen brokers nodig, omdat handelaren rechtstreeks met het platform zullen gaan communiceren. In eerste instantie bieden ze enkel de reguliere koop- en verkooporders aan, maar na verloop van tijd zullen ook andere soorten orders worden opgenomen.

Verder is het ook noemenswaardig dat Börse Stuttgart recent de Bison lanceerde. Dit is een mobiele app waarmee gebruikers Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple kunnen (ver)kopen tegenover de euro.

Het handelsplatform van BSDEX wordt beschouwd als een verlengstuk van de strategie die de weg vrij moet maken voor de (acceptatie van de) handel in tokenized assets.

Bron: cryptopotato

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!