bitcoin koers retail wall street BTC schaarste
Nieuws » ‘Bitcoin koers naar $100.000 per stuk in 2021’, aldus Duitse wetenschapper

‘Bitcoin koers naar $100.000 per stuk in 2021’, aldus Duitse wetenschapper

De prijs van bitcoin (BTC) gaat de komende twee jaar nog fors door stijgen naar $100.000. Dat voorspelt de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger in een nieuwe analyse, waarbij hij een power-law-model gebruikt.

Bitcoin (BTC) en $ 100.000 koers

In een uitgebreid Medium-artikel legt de analist het model uit om de toekomstige prijs van bitcoin te voorspellen. Zo trekt hij de conclusie: tussen 2021 en uiterlijk 2028 bereikt BTC een prijs van minstens $100.000 per stuk.

Na 2028 daalt de prijs niet meer onder de $100.000.

De tweede voorspelling gaat weer een stap verder: in de periode 2028 tot 2037 stijgt de prijs door naar één miljoen per stuk. Na 2037 daalt de prijs niet meer onder de één miljoen. Zie een grafische weergave van het model hieronder.

De cycli van bull – en bearmarkten gaan niet verdwijnen. Zo zijn er periodes dat bitcoin handelt voor de lagere prijsniveaus in een bepaalde periode en periodes waarbij de toppen opgezocht worden.

De prijs gaat op de lange termijn alleen maar stijgen, dat is mijn overtuiging. Ik denk zelfs dat mijn voorspellingen nog te laag zijn ingeschat. Ik geloof dat bitcoin meer potentieel heeft naar boven dan naar beneden.

‘Groeisnelheid vertraagt’

Een van de conclusies die Burger ook trekt, is dat de prijs minder snel groeit dan in de begindagen van bitcoin. Zo steeg de prijs van BTC van $0,1 naar $1 in enkele maanden. Die factor is anno 2019 niet meer van toepassing.

In de onderstaande grafiek is de prijsontwikkeling van BTC sinds haar bestaan te zien.

Ook de volatiliteit van de cryptomunt is in de ogen van Burger verminderd. Procentueel worden de dalingen en stijgingen van BTC een stuk minder heftig. Als dat zich doorzet krijg je steeds meer stabiliteit, ook qua prijs.

crypto kopen 

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder