Bitcoin mining bedrijf Hut 8 genoteerd op Canadese aandelenbeurs

Miningbedrijf Hut 8 heeft een (voorlopige) goedkeuring ontvangen om op de Toronto Stock Exchange (TSX) te komen. Het bitcoinbedrijf is daarmee de eerste partij die via de TSX Sandbox een listing kan afdwingen.

Bitcoin mining bedrijf Hut 8 op beurs

Deze TSX Sandbox is ontwikkeld om bedrijven te helpen om op de beurs te komen. Ze hoeven daarmee niet per se te voldoen aan alle noodzakelijke vereisten en richtlijnen.

Als Hut 8 aantoont dat het de komende 12 maanden kan gaan voldoen aan al deze verwachtingen, gaat het op de TSX genoteerd worden.

De Canadese firma is partner met de Bitfury Group Limited, een producent van mining apparatuur.

Het bedrijf heeft twee locaties in Alberta (Canada), waar het in totaal 963 PH/s kan bijdragen aan het bitcoin netwerk. Ze gebruiken 94 nieuwe BlockBox AC units van Bitfury.

In een persbericht laat het nu dus weten dat het als eerste blockchain– of cryptobedrijf op de Toronto Stock Exchange genoteerd gaat worden. Het zal ook het eerste bedrijf zijn dat het TSX Sandbox-initiatief gebruikt.

celsius

Notering op sandbox

Met de notering op de Sandbox, zijn aandelen van Hut 8 op ongeveer dezelfde manier te verhandelen als de aandelen bij een reguliere en normale TSX-notering.

Als er in deze proefperiode toch problemen blijken te zijn, beginnen de 12 maanden proeftijd weer opnieuw.

Als onderdeel van het noteringsproces moet Hut 8 ook de volgende risicofactoren identificeren die de prijs van de aandelen kunnen beïnvloeden. Zij noemen de volgende potentiële issues:

  • De waarde van Hut 8-aandelen is direct gekoppeld aan de prijs van de Bitcoins die in het bezit zijn van het bedrijf. Volatiliteit op de Bitcoin-markt kan daarom de koers van aandelen beïnvloeden.
  • Het bedrijf staat eigenlijk nog in de kinderschoenen en heeft daarom nog relatief beperkte kennis en ervaring.

De aandelen staan vermeld onder de ticker “HUT” op de TSX Exchange en als “HUTMF” op de OTXQX Exchange. Laatstgenoemde is een markt van de OTC Markets Group.

Lees ook – Bitcoin miningfirma van Nederlandse crypto-miljonair maakt weer winst

Bron: Newsbtc

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!