primeXBT

Bitcoin beurs PrimeXBT gaat samenwerking aan met Bitfury

Bitcoin (BTC) exchange PrimeXBT gaat samenwerken met Crystal Blockchain, een dochteronderneming van Bitfury. Dat maakt de eerstgenoemde partij bekend in een persbericht.

PrimeXBT en Bitfury

Wat houdt de samenwerking in? PrimeXBT gaat software van Crystal gebruiken om te kunnen voldoen aan aangescherpte anti-witwasregels.

Met de software is controle van transacties op het platform mogelijk. Ook is er via een algoritme een risicoscore toe te kennen aan gestorte geldbedragen.

Bovendien kan de software meer grip krijgen op de herkomst van de bitcoin.

Stel dat deze BTC is gekoppeld aan een bepaald persoon of aan een strafbaar feit zoals een hack, dan moet dan komen bovendrijven, zo is de verwachting.

Door middel van een alert wordt de exchange op de hoogte gesteld.

Met de implementatie van deze technologie voldoet PrimeXBT volledig aan internationale richtlijnen om witwassen van geld (AML) en de financiering van terrorismebestrijding (CTF) de kop in te drukken.

Een woordvoerder van Crystal zegt:

‘We helpen PrimeXBT om hun klantenprocedures  en de veiligheid van hun marktplaats te verbeteren. Veilig handelen is een topprioriteit voor beide betrokken bedrijven.

Marina Khaustova, CEO Crystal Blockchain

Een woordvoerder van PrimeXBT licht toe:

We staan voor de belangrijke maar uitdagende taak om het witwassen van geld te elimineren, zonder de privacy van onze klanten aan te tasten.

Over PrimeXBT

PrimeXBT is in 2018 opgericht en biedt een handelsplatform voor cryptovaluta, forex, indices en commodities. Op het platform zijn orders met een hefboom tot 500 voor long- en shortposities mogelijk. Het dagelijkse volume ligt op moment van schrijven op ruim 400 duizend dollar aan BTC.

Disclaimer: dit artikel is een gesponsord artikel

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!