Bitcoin op de weg terug? Koers door psychologische $10.000-grens

De prijs van bitcoin (BTC) is deze donderdagavond door de psychologische grens van $10.000 geschoten na de dip van afgelopen nacht naar $9.600. Volgens diverse analisten weer reden voor ‘hopium’ onder de beleggers?

Bitcoin koers

Bitcoin liet zich de afgelopen 24 uur van zijn volatiele kant zien en maakt een bescheiden ‘reverse Bart’ (Simpson, red.) patroon op de grafiek.

Vannacht dipte de koers vanaf $10.100 even naar $9.600 bij Bitstamp om vandaag vervolgens weer snel op te krabbelen.

Analisten wezen erop dat bij $9.400 een belangrijk supportlevel ligt en daar wist de koers netjes boven te blijven.

Op donderdagavond rond 18.30 uur wist een stoot volume de prijs weer door de $10.000 te breken.

Op moment van schrijven is de prijs $10.033 bij de Bitstamp beurs.

De opleving is voor analisten en beleggers weer reden voor hopium: de hoop dat de koers richting de $11.000 gaat stijgen. Josh Rager postte deze grafiek op Twitter.

Op zijn Telegram kanaal gaat hij uitgebreider in op de koers. Hij ziet dat analisten een vergelijking trekken met de patroontrend van de vorige trend. Zie de onderstaande afbeelding.

Rager, aangesloten bij traderscollectief Blockroots, ziet wel degelijk verschillen tussen toen en nu:

Zo werd de bullmarkt destijds gedragen door retail (particuliere) beleggers en de markt van dit moment is nog een speelbal van ‘whales’ en fondsen.

Maar in 2019 is er nog geen sprake van een massale Fear of Missing Out (FOMO-rush) onder particulieren. Op Google wordt er minder gezocht naar bitcoin, zo blijkt uit recente data van Google Trends.

Rager ziet voorlopig niet de markt opnieuw dippen zoals in november 2018 het geval was. Mocht dat wél gebeuren, dan is een dip richting $7.500 niet onmogelijk.

‘Maar binnenkort gaat futuresplatform Bakkt ‘live’ en komen er steeds meer grotere spelers op de markt.

We zien dat de $9.000 grens ferm verdedigd wordt. We zitten nog steeds in een uptrend namelijk, de zijwaartse compressie is op te vatten als accumulatiefases’.

Niettemin hebben we kooporders bij $8.500 en $7.500 om die koopjes niet te missen. Je wilt niet pas bij $14.000 gaan inkopen, dan betaal je een premie van 45%.

Altcoins

Bij de altcoins houden Ethereum, Stellar en Dash meer dan goed stand en staan ten opzichte van BTC op winst.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!