Bitcoin derivaten doen hun intrede, Fidelity neemt beheer op zich

Assetmanager Fidelity gaat de bitcoin beheren die als onderliggende waarde in een nieuw derivatenfonds fungeert. Het is de eerste keer dat een optiefonds zijn intrede doet op de cryptomunt. Initiatiefnemer is assetmanager Wave Financial uit Los Angeles.

Het Wave BTC Income & Growth Digital Fund valt buiten Amerikaanse wet – en regelgeving en is geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden.

Bitcoin derivatenfonds

Hoe zit het in elkaar? In het fonds komt een nog onbekende hoeveelheid BTC. Door speculatie (met callopties) op de fluctuerende bitcoin koers wil men rendement gaan maken.

Met een calloptie krijgt het fonds het recht om tijdens een afgesproken periode een vaste hoeveelheid BTC tegen een afgesproken prijs te kopen.

Zodra het fonds winstgevend is, krijgen inleggers elke maand dividend op hun rekening gestort. De initiatiefnemers denken elke maand 1,5% dividend uit te kunnen keren. Dat moet uiteindelijk resulteren in een maximaal rendement van 18% per jaar.

Primeur

Klinkt mooi, maar het is een volstrekt nieuw product in een zeer jonge markt. Bovendien zijn derivaten behoorlijk complex en moeilijk te doorgronden voor de gemiddelde belegger. Het is dan ook niet aanbevolen om hier als particulier iets mee te doen.

‘We misten tot nu toe de traditionele beleggingsproducten in de cryptomarkt’, aldus Ben Tsai, managing partner bij Wave Financial tegenover Coindesk.

Samuel Lee, financieel adviseur bij SVRN Asset Management, ziet nog wel de nodige haken en ogen:

‘Crypto assets zijn nog zéér jong en de cryptomarkt is nog niet efficiënt georganiseerd als de aandelen – en valutamarkt. Dat betekent dat de ervaren rotten nu  profiteren van de beginners’,

Crypto derivatenmarkt

Bovendien is de concurrentie zeer hevig in deze uitdijende markt. Diverse spelers zijn actief in de wereld van de crypto-derivaten met futures en opties.

Marktleider op de particuliere markt is BitMEX en ook OKEx is vorig jaar gestart met het aanbieden van bitcoin futures.

Gezien de concurrentie en de onbekendheid van het product, is het de vraag of beleggers gaan toebijten.

Recentelijk is met het VanEck Bitcoin Trust Fund duidelijk geworden dat niet elk nieuw financieel product aanslaat.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!