Deze hacker lekte exclusieve muziek in ruil voor bitcoin (BTC)

De Britse politie heeft een hacker gearresteerd die exclusieve demo’s en B-kantjes heeft gelekt en ze doorverkocht voor bitcoin (BTC). Dat meldt de Canadese Vancouver Sun op haar website. 

Hacker verkocht muziek voor bitcoin (BTC)

Een 19-jarige verdachte is gearresteerd in Ipswich, een stad in het oosten van Engeland na een tip van de New Yorkse politie (Manhattan District Attorney) opvallend genoeg. Ook een woning in Noord-Londen is doorzicht.

Mogelijk zijn er meerdere verdachten betrokken.

Deze opsporingsactie is een belangrijk onderdeel van ons onderzoek. Deze personen zijn verdacht van het stelen en verkopen van muziek op illegale streaming-websites.

Deze daden leidt tot een aanzienlijk financieel verlies voor de muziekmakers. 

Nick Court, woordvoerder Londense politie

Gelekte nummers

Hoe is het balletje gaan rollen? De recherche in Manhattan is aangespoord door het management van diverse artiesten om de zaak te onderzoeken.

De afgelopen jaren zijn er van diverse acts nummers gestolen, die vervolgens online zijn gelekt.

Een voorbeeld is Radiohead. Het vijftal uit Oxford bracht in 1997 een album met demo’s en B-kantjes uit omdat een hacker het materiaal online aanbod voor $150.000.

In juni bracht de Britse band Radiohead een album met demo’s en outtakes uit 1997 uit als reactie op een dief die naar verluidt het materiaal te koop aanbood voor $ 150.000, ruim 135 duizend euro.

Nog een opvallend feitje: in 2015 is een ex-deelnemer van de Israëlische versie van “American Idol” opgepakt omdat hij onder meer nummers van Madonna had buitgemaakt via een hack.

De zangeres klaagde dat onaffe nummers op het internet rondzwierven.

Lees ook – Deze hacker bekent diefstal van $380.000 aan Ripple (XRP) via fraude

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!