bitmex bitcoin koers arthur hayes prijs 2019

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Arthur Hayes, CEO en oprichter van derivatenbeurs BitMEX heeft tegenover persbureau Bloomberg een aantal opvallende uitspraken gedaan. BitMEX, gereguleerd op de Seychellen, geldt als de grootste bitcoin beurs ter wereld.

Bitcoin futures en Hayes

De zeer uitgesproken Brit laat regelmatig van zich weten op Twitter, waar hij soms de meest wilde voorspellingen doet over de bitcoin koers.

Zo reageerde hij onlangs op de rentemaatregel van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

Als de grootste bitcoin derivatenbeurs ter wereld heeft Hayes er uiteraard ook belang bij dat de ‘hype’ rond bitcoin gevoed wordt.

Bij BitMEX kunnen handelaren met geleend geld een optiecontract afsluiten en daarmee speculeren op een hogere of lagere koers (long –  of shortpositie, red) van bitcoin. (XBT/USD paar, red.) Daarbij is een hefboom mogelijk van ‘100 keer de inleg’.

Op de beurs is elk contract gewaardeerd op één dollar USD, de dagelijkse handel draait daarom om miljoenen contracten.

Onlangs hebben we bericht dat handelaren voor nog ruim 1 miljard dollar aan openstaande handelsposities hebben. Op moment van schrijven (zondagmiddag, red.) gaat het om een totaal aan openstaande orders van 964 miljoen dollar.

We kunnen er kort over zijn: de dienst die Hayes aanbiedt is expliciet gericht op zeer ervaren traders. Verschil met bijvoorbeeld CME: BitMEX heeft geen licentie om Amerikaanse beleggers te bedienen en om te handelen hoef je ook niet geaccrediteerd te zijn.

Satoshi Nakamoto en bitcoin naar $100.000

In een interview met Bloomberg, afgenomen tijdens de Asia Summit Milken Institute, doet Hayes weer van zich spreken.

Zo zegt hij dat Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van bitcoin, niet meer bestaat. Hij spreekt ook in meervoud en denkt dat het altijd een mysterie blijft wie ze zijn.

‘Ik geloof dat ‘ze’ al dood zijn’.

Ook ziet hij de handel in bitcoin de andere financiële markten behoorlijk beïnvloeden. Zo voorspelt hij:

‘Sommige van onze handelspraktijken zoals de 24/7 handel gaan de traditionele markten overnemen. Dus we gaan zien dat de komende tien jaar aandelen, obligaties en forex digitaal en 24 uur worden verhandeld. Bitcoin gaat daar een belangrijk onderdeel in worden’.

Arthur Hayes, CEO BitMEX

Hayes blijft een uitgesproken ‘bitcoin bull’ en doet de ene na de andere wilde voorspelling voor BTC.

Vooropgesteld, het is ook in het belang van Hayes dat de koers gaat stijgen, want zijn platform verdient aan zoveel mogelijk handel.

Ik geloof dat de komende jaar de koers van BTC gaat stijgen naar $20.000. De komende drie jaar stijgt de prijs door naar $100.000.

Hij steunt deze uitspraak onder meer met het schaarste-argument (er worden maximaal 21 miljoen BTC gedolven, red.).

Ook voorziet hij dat meer kapitaal naar de asset bitcoin gaat, zoals met goud is gebeurd.

Goud heeft een totale markt van $7.000 miljard, bitcoin op moment van schrijven een market cap van $180 miljard (38 keer zo klein).

Hayes ging tijdens het evenement en bij Bloomberg niet in op het lopende onderzoeker van de (CFTC), toezichthouder op de Amerikaanse commoditymarkt.

CFTC onderzoek

Eerder dit jaar berichtte Bloomberg dat de CFTF onderzoek heeft ingesteld naar de activiteiten van BitMEX.

Hamvraag: heeft de optiebeurs Amerikaanse beleggers bediend met haar hefboomdienst? Sinds januari 2019 is het voor BitMEX verboden Amerikaanse burgers als klant aan te nemen omdat het daarvoor geen handelslicentie heeft.

Op moment van schrijven handelt BTC net boven de $10.000 op BitMEX.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!