Aandeel via blockchain uitgeven? Neufund krijgt goedkeuring in Liechtenstein

De fintech startup Neufund uit Liechtenstein heeft goedkeuring gekregen van de financiële regelgevers. Het kan nu beginnen met het uitbrengen van getokenizeerde effecten. Het in Berlijn gevestigde bedrijf mag nu dus beginnen met het aanbieden van STO’s, een aandelenuitgifte via een blockchain.

Goedkeuring van autoriteiten

Dit nieuws is op maandag bekend gemaakt. Voor minimaal 10 euro kun jij meedoen aan de openbare uitgave van de tokens.

Medeoprichter en CEO van Neufund, Zoe Adamovicz, vertelt dat ze een belofte inlossen: ‘de belofte dat ondernemers wereldwijd gemakkelijker toegang tot kapitaal krijgen’. 

Door de goedkeuring van de Financieel Monetaire Autoriteit van Liechtenstein is het eindelijk zo ver.

‘Het is een grote dag, niet alleen voor Neufund, maar voor MKB-bedrijven en de financiële wereld.’

Zoe Adamovicz

Investeerders uit Amerika moeten geaccrediteerd zijn om deel te nemen. Dat houdt in dat zij een procedure moeten doorlopen om aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

De producten van Neufund zijn meer dan gewoon utility tokens. Het gaat hier om getokenizeerde financiële assets, die juridisch bindend zijn: security tokens (STO’s), ook wel digitale aandelen genoemd.

Daan Maasson (Infloat): zo werkt aandelenuitgifte via cryptotokens (STO’s) in de VS

Security token (STO)

Een security token is een effect (aandeel, obligaties) waarbij de uitgifte via de blockchain gaat. Een bedrijf kan via de blockchain een bepaald aantal tokens aanmaken en deze vermarkten.

Een STO is vaak een aangelegenheid voor bestaande bedrijven die (sneller) willen groeien. De uitgifte past vaak binnen bestaande wet- en regelgeving, waarin het verschilt met de ongereguleerde Initial Coin Offerings (ICO’s).

Eerste tokens

Het eerste bedrijf dat gebruik gaat maken van het platform van Neufund is Greyp. Dit is een platform voor ‘electric mobility’ en zij hebben op dit moment al $16 miljoen opgehaald.

Het protocol dat Neufund gebruikt is gebaseerd op de blockchain van Ethereum. Ze gebruiken custom smart contracts van de ERC-20 standaard. Ze werken als sinds 2016 aan de codebase en zijn een van de meest actieve deelnemers op het netwerk van Ethereum.

De eerste digitale effectenuitgifte van Duitsland vond al in mei dit jaar plaats. Destijds deed Bitbond een poging om $3,5 miljoen op te halen. 

Bron: Coindesk

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!