Bitcoin in week 38: Bitcoin boven $10.000, Tulpenmanie, Iran, Nigeria en Plan B

Bitcoin (BTC) is deze zondagochtend boven de $10.000 gaan koersen, na een dipje de afgelopen 24 uur naar $9.842 op de Bitstamp beurs.

Verder zetten we een aantal belangrijke nieuwtjes van de afgelopen week op een rij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) prijs

De prijs van bitcoin is op deze zondagochtend weer boven de $10.000 gaan handelen. Het laagste punt het afgelopen etmaal ligt op $9.842 bij Bitstamp. Voorlopig houdt de koers stand boven de $10.000.

Wat vinden de analisten van de korte termijn koers?

Bitcoin in week 38: Bitcoin boven $10.000, Tulpenmanie, Iran, Nigeria en Plan B

bron: Cryptocompare, bitcoin prijs afgelopen 24 uur

Analist John van Meer concludeerde in zijn technische analyse dit weekend het volgende:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]De koers kan elk moment uitbreken, vooral nu de lancering van Bakkt live gaat. Doordat de koers al geruime tijd in de descending triangle zit, verwacht ik dat het een vrij extreme beweging omhoog of omlaag zal zijn.

Het doel voor een uitbraak omhoog is $10.970, die snel gebroken zal worden om naar $12.330 te gaan. Naar beneden zijn de doelen de 21WMA (oranje lijn, $9.300), de 26EMA (rode lijn, $8.900) en de 100WMA ($7.700) op de wekelijkse grafiek. Op de dagelijkse grafiek is de onderste groene rechthoek waar de 200DMA ($8.200) doorheen loopt.[/penci_blockquote]

Analist/trader Luke Martin gebruikt de indicator 'MVRV ratio' voor een verband tussen prijs en fundamentele eigenschappen van bitcoin zoals hashrate (computerkracht) en aantal transacties.

Bakkt en bitcoin ETF's

De bitcoin koers kán de komende week beïnvloed worden door een aantal gebeurtenissen. We zetten ze kort op een rij.

'Bitcoin méér dan Tulpenmanie'

In een serie tweets maakt James Todaro, partner bij investeringsfonds Blocktown Capital uit Detroit, zich sterk voor bitcoin als investering.

Een van zijn argumenten: bitcoin is met ruim tien jaar een langer leven beschoren dan de Tulpenmanie die in de 17e eeuw in Holland woedde. Toen ging een tulpenbol voor de prijs van één Amsterdams grachtenpand van de hand.

Lees zijn 4 andere argumenten waarom hij 'bullish' is op bitcoin in dit artikel

Populaire artikelen deze week (selectie):

Tweet van de week: arbitrage met Bitcoin futures

De Nederlandse macro-analist Plan B komt (wederom) met één van de meest interessante tweets deze week.

Beleggers kunnen - in de huidige financiële markt met negatieve rentes op staatsobligaties - via een investering in bitcoin profiteren van koersverschillen.

De bitcoin futures zijn aantrekkelijker momenteel dan de forex futures.

Leestip van de week: Iran en Bitcoin

In Iran is een bloeiende bitcoin community op gang aan het komen, onder meer vanwege de relatief lage energiekosten om te minen.

In dit artikel van Coindesk aandacht voor het onderzoek van firma Gate Trade waarbij voor het eerst cijfers over het gebruik van bitcoin in het land bekend wordt.

Lees ook een eerder artikel op deze site: 'Iraanse regering keurt mining mechanisme goed'

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag met merch gaan uitbreiden. Neem alvast een kijkje!

Gezocht: stagair(e) marketing

Bitcoin Magazine NL zoekt voor de grootste bitcoin en crypto website van Nederland een stagiair (e) online marketing. Interesse? Neem contact op met Wessel Simons via [email protected].

Bitcoin Journaal #9: Bitcoin, FATF, Noord-Korea en hacks

Weer genoeg te bespreken en dat doen we dan ook in dit nieuwe Bitcoin Journaal #9. Enjoy!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...