bitcoin instagram

2019 is niet saai: 5 opvallende overnames in de cryptowereld

Coinbase, Binance en ConsenSys zijn bekende namen in de wereld van bitcoin (BTC) en cryptomunten. Deze namen komen terug in het lijstje van de meest opvallende overnames van 2019 tot nu toe.

Zo is de overnamemarkt van 2019 honderden miljoenen dollars groot, zo blijkt uit recent onderzoek.

1. Consensys & Infura

Vorige week kocht ConsenSys, de officieuze adviestak van de Ethereum Foundation, het bedrijf Infura.

Dit is een service die Ethereum– en IPFS-nodes host en toegang biedt aan ontwikkelaars. Duizenden blockchain-ontwikkelaars gebruiken dagelijks deze dienst.

Gecombineerd met de invloedrijke rol van ConsenSys in de ontwikkeling van Ethereum, kan deze overname te veel macht samenballen.

2. CoinmarketCap & Hashtag Capital

In juni deed marktonderzoeker CoinMarketCap zijn eerste overname. Zo kocht het Hashtag Capital vanwege zijn ‘echte’ prijs-algoritme. Dit algoritme maakt gebruik van liquiditeitsinformatie om nauwkeurige prijzen te vinden.

CoinMarketCap lijkt sinds de overname gebruik te hebben gemaakt van het werk van Hashtag. In augustus introduceerde het een nieuwe liquiditeitsmetriek op hun site.

Deze acquisitie is belangrijk omdat er twijfels is over de nauwkeurigheid van CoinMarketCap.

Bij tientallen (kleinere) ruilbeurzen is er nog steeds sprake van washtrading, het kunstmatig opblazen van handelsvolume. De technologie van Hashtag moet CMC helpen om haar platform ‘schoner’ te maken.

3. Coinbase & Neutrino

In februari heeft Coinbase de blockchain analyse start-up Neutrino ingelijfd. Het Neutrino-team onderzoekt ransomware-aanvallen om hacks en andere aanvallen te voorkomen.

Coinbase gaf ook aan dat Neutrino helpt bij de naleving van de regelgeving.

De drie, Giancarlo Russo, Alberto Ornaghi en Marco Valleri, waren in het verleden leidende figuren van Hacking Team, een Italiaanse spyware-leverancier. Dit was een maker van hulpmiddelen om misdaad en terrorisme te bestrijden.

Er is bewijs dat ze software hebben verkocht aan repressieve regimes, mogelijk in strijd met internationale controles. Die regimes gebruikten het op hun beurt om journalisten, activisten en politieke dissidenten te volgen en te onderdrukken.

4. Facebook & Chainspace

Het afgelopen jaar was de Libra-cryptomunt van Facebook een van de populairste onderwerpen. Maar één nieuwtje is enigszins onderbelicht gebleven.

In februari kocht Facebook het bedrijfje Chainspace, een specialist in het opschalen van smart contract technologie.

Cynisch bekeken: Facebook neutraliseerde hiermee ook een concurrent. Het opslokken van concurrenten is een trend, die ook voorkomt in bijna sector ter wereld.

5. Binance & JEX

In september nam Binance het crypto-derivaten beurs JEX over om haar positie op de futuresmarkt te versterken.

Binance begon snel het futures product te testen en biedt deze sinds enkele maanden aan.

Hiermee concurreert het bedrijf uit Malta met BitMEX en Kraken. Andere namen zoals CME en Bakkt, die een tegenvallende start kende, zijn gericht op de professionele markt.

Samen gaan deze partijen, en enkele andere namen, gaat Binance de futuresmarkt bepalen.

Overnames

Zelfs de kleinste overnames kunnen een voordeel opleveren ten opzichte van de concurrentie, maar het kan ook voor nieuwe vragen zorgen.

Zo kreeg Coinbase de nodige kritiek na de overname van Neutrino. Maar net zoals in de ‘normale’ wereld, balt ook de macht zich samen in de cryptowereld.

Een contrast met de beginselen van de bitcoin tijd, waarbij juist gestreden wordt voor meer verspreiding van de macht via decentraliteit.

bron: Cryptobriefing

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!