Bitcoin prijs ‘hangt’ bij $8.300, adressen met 1.000+ BTC neemt toe

De bitcoin (BTC) koers kent een rustige middag en avond na de dip vanochtend van circa $8.700 terug naar $8.300. Op de korte termijn heeft alles onder de $8.800 nog een stevige weerstand.

Ook in het nieuws: het aantal adressen met ruim 1.000 BTC neemt toe, blijkt uit onderzoek van Glassnode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs: zijwaarts bij $8.300

Zoals gezegd begon de dag met een plotse stijging boven $8.700, om vrij direct te dalen tot onder $8.300. Gedurende de dag laat de koers een zijwaarts patroon zien.

Bitcoin prijs 'hangt' bij $8.300, adressen met 1.000+ BTC neemt toe

Bron: Cryptocompare

Hoe is de plotselinge dip te verklaren?

Het Twitteraccount Whale Trades maakte melding van een verkoop van ruim 9,7 miljoen dollar aan bitcoin-derivaten op de BitMEX beurs. Dat is vaak een indicatie dat de markt gaat bewegen.

Deze verkoop vond vlak voor de koersdip van bitcoin plaats zoals in de onderstaande grafiek duidelijk is.

De ‘whale’ order is het eerste gele pijltje, terwijl bij het tweede pijltje de daling is ingezet, zo meldt Beincrypto.

Bitcoin prijs 'hangt' bij $8.300, adressen met 1.000+ BTC neemt toe

Het vervolg?

Wat kunnen we op de korte termijn van de koers verwachten en waar ligt de weerstand en support?

Analist Elroy Ryon van Het Crypto Huis concludeert het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Op dit moment kan Bitcoin dus nog iets lager vallen om vandaag (vrijdag) om de $8.000 – $8.160 zone op te zoeken. In deze range verwacht ik wel weer weer een stevige bounce te zien richting de $8.500 tot $8.600 zone.[/penci_blockquote]

Volgens Luke Martin is er een goede kans dat er bij de niveaus $8.300 / $8.400 kopers zich gaan manifesteren, maar dat scenario speelt zich (nog) niet uit.

Meer ‘whales’?

Het is algemeen bekend dat een klein groepje handelaren en exchanges de koers van BTC kunnen laten schommelen.

Zo kwam onlangs in het nieuws dat acht cryptobeurzen circa 1,2 miljoen BTC op de balans hebben, ca. 7% van de totale BTC in circulatie (bijna 18 miljoen stuks, red.).

Elke dag worden er circa. 1.800 nieuwe BTC gedolven en het meeste ervan komt op de markt terecht of bij miners in hun wallet (s).

Onderzoeksbureau Glassnode komt met een interessante grafiek op Twitter. Steeds meer bitcoin adressen hebben een balans hoger dan 1.000 bitcoin (BTC). Omgerekend een adres met meer dan 8 miljoen dollar.

Een van de verklaringen kan zijn dat het aantal ruilbeurzen op de markt is toegenomen. Deze moeten relatief een grote hoeveelheid BTC op één adres hebben staan.

Bitcoin vs. goud

Nog een ander interessante grafiek waarbij bitcoin als asset genoemd wordt. Bitcoin is door marktvolgers geduid als ‘digitaal goud’, maar er zijn duidelijke verschillen.

Allereerst is bitcoin digitaal en te versturen via het internet, radiogolven en satellieten. Het ‘verzenden van goud is een relatief duur proces. Ten tweede is de ‘cap’ van goud niet begrensd.

Zodra er – theoretisch gezien – op andere planeten zoals Mars ook goud is te vinden, wordt de voorraad opgerekt. Binnen de huidige consensus van bitcoin blijft de voorraad 21 miljoen stuks, hoewel daar ook wel discussies over zijn.

Houden we beide assets ook naast de regressielijn van het stock-to-flow ratiomodel, dan heeft bitcoin nog niet de ‘hardheid’ van goud.

Na de komende twee halvenings, kan in 2024 bitcoin voorbij gestreefd zijn op de regressielijn van ‘100’.

‘Hard’ betekent dat een asset duur en complex is op te maken en niet te kopiëren is (ook al is het een digitaal goed).

Bovendien is er ook geen prijscorrelatie te bespeuren tussen bitcoin en goud. Het is niet zo dat bitcoin mee stijgt of – daalt met goud of andersom.

In een artikel van Coindesk Research is een vergelijking gemaakt tussen de anticyclische activa bitcoin en goud. En dat vooral de verschillen ertussen.

Bitcoin prijs 'hangt' bij $8.300, adressen met 1.000+ BTC neemt toe

Altcoins

Tenslotte nog even wat aandacht voor de voornaamste altcoins in de markt. Deze laten ten opzichte van de dollar én bitcoin de nodige verliezen zien als we de top 10 cryptovaluta in ogenschouw nemen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.