Bitcoin (BTC) prijs boven $8.000, 18 miljoen bitcoins bijna een feit

Bitcoin (BTC) handelt sinds vanochtend weer boven de $8.000 en tikte heel even de $8.100 aan. Is de bodem voorlopig bereikt en wat zeggen analisten over de korte termijn?

Verder in het nieuws: ruilbeurs Kucoin komt met bitcoin futures op de markt.

Bitcoin (BTC) koers

Sinds vanochtend half elf handelt BTC weer boven de $8.000 en aan het einde van de middag tikte de koers even de $8.100 aan.

Is de bodem voorlopig bereikt en volgt een bescheiden short squeeze?

Rond 7 oktober zat de koers bij $7.700, waarna vier dagen een voorlopig hoogtepunt van de maand oktober bereikt is met $8.700 (11 oktober, red.).

Vervolgens is de koers weer gezakt onder de $8.000 om er vandaag weer boven te geraken. We zitten nog steeds in een correctiefase na de voorlopige top bij $14.000 eind juni.

Bitcoin koers afgelopen maand (bron: Cryptocompare

De grote vraag is of de bodem nu bereikt is of dat er nog een dipje volgt.

Het support level bij $7.500 lijkt voorlopig te houden, waardoor men nog niet hoeft te dromen over een $7.000 of zelfs $6.000.

Dat houden we voorlopig maar voor wishful thinking. Een van de verklaringen voor de afgelopen downtrend is simpelweg een gebrek aan kopers.

Op de onderstaande kaart is goed te zien dat het volume in de maand oktober is afgenomen. Met name de pieken liggen lager.

Bitcoin handelsvolume afgelopen maand (bron: Cryptocompare)

Wat ook niet meewerkt, is de definitieve afwijzing van de diverse bitcoin ETF-aanvragen. De verwachtingen waren weliswaar laag gespannen. Een goedkeuring had de markt een zetje kúnnen geven.

Ook de mededeling dat ethereum door de CFTC als een commodity geïnterpreteerd wordt, deed weinig met de markt.

Wat vinden analisten van de koers? Analist Josh Olszewicz (121.000 volgers op Twitter) tast ook even in het duister of de koers nog gaat zakken of niet.

Josh Rager verwacht een ‘short squeeze’, voordat toch een nieuwe correctie richting $7.500 zich inzet.

Hij voegt daar zelf nog een eigen analyse aan toe. Rager verwacht toch wel een bescheiden opleving.

18 miljoen bitcoins

Eén van de fundamentele waardes van bitcoin is dat er een ‘fixed’ supply is van 21 miljoen stuks. Tenminste, daar zijn de nodes het op dit moment wel over eens.

Deze week (vermoedelijk morgen, vrijdag, red.) volgt de 18 miljoenste BTC, waarmee 86% van alle bitcoin gedolven is.

Op moment van schrijven zijn er 599.797 blokken gedolven, rond de 600.000 blokken komt de 18 miljoenste bitcoin in beeld, naar verwachting.

Een mijlpaal voor de ‘stock’ dus, waarbij in 2140 de laatste block op de agenda staat. Onderaan de streep zijn er geen 21 miljoen, want naar verluidt zijn er circa vier miljoen BTC onvindbaar.

De komende jaren neemt het tempo – door de halvening – waarmee nieuwe BTC (‘flow’) op de markt komt.

Influencers op Twitter proberen een hype te creëren rondom de hashtag #3millionleft. In de hoop dat beleggers een gevoel van ‘fear of missing out’ krijgen wellicht?

Kucoin komt met futures

Speculatie en cryptovaluta zijn een goed huwelijk. In navolging van onder meer Binance, Huobi en OKEx kan de kleinere beurs Kucoin niet ontbreken met bitcoin futures.

Door middel van een futures is speculatie op de toekomstige prijs van BTC mogelijk, middels een ‘long’ en ‘short’.

Binnen ‘enkele weken’ komt KuMEX, het derivatenplatform van de beurs, met de futures. Volgens CEO Michael Gan ligt het volume op de derivatenmarkt (futures en opties, red.) te laag omdat de contracten ‘te duur’ zijn.

Gan wil de drempel voor retail beleggers verlagen door de derivatencontracten tegen een lagere instapprijs aan te bieden.

Derivaten zijn zeer speculatief en risicovol en alleen geschikt voor zeer ervaren handelaren.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!