Aandelen verkopen voor Bitcoin in Amerika? Waakhonden kijken mee

Amerikaanse regelgevers klagen XBT Corp. aan. Het bedrijf zou niet juist gehandeld hebben en zich niet hebben geregistreerd als een futures commission merchant (FCM). Het bedrijf is volgens de aanklacht echter betrokken bij minstens 24 bitcoin future deals met Amerikanen.

CTFC en SEC

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC) hebben bij deze aanklacht de handen in één geslagen. XBT bood financiële producten aan waar je in Amerika bepaalde licenties voor moet hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al in 2014 lanceerde de handelsplaats met ‘contract for difference (CFD) derivaten. Met bitcoin kon je vervolgens credits kopen om deze CFD’s aan te schaffen. Deze credits vertegenwoordigen vervolgens aandelen in bedrijven zoals bijvoorbeeld Apple.

XBT kende minstens 90 investeerders die meer dan 18.000 transacties uitvoerde op het platform tussen 2014 en 2019. Het gaat om een handelsvolume van meer dan $100 miljoen. $43.8 miljoen daarvan is afkomstig van Amerikanen.

En daar steken de financiële waakhonden in de Verenigde Staten nu dus een stokje voor.

Betalen

Het bedrijf moet minstens $130.000 betalen. Dat bedrag bestaat uit gerechtskosten en de gemaakte winst deels moet deels worden afgestaan. De SEC heeft het komende jaar het geld in beheer.

XBT komt hiermee goed weg volgens de CTFC. In hun persbericht laat de organisatie weten colance te tonen vanwege de goede medewerking aan de gehele procedure.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)