bitcoin BTC update TA analyse prijs

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers richting $8.600 stijgen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Op moment van schrijven is de koers van bitcoin (BTC) $8.266 (+0,6%) bij Bitstamp. De koers kan op de korte termijn profiteren van een vormende bull flag. Als de koers daarmee niet van trend verandert, dan blijft de downtrend aanhouden. Wat betekent dat voor de prijs op de langere termijn? Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

De koers is vorige week sterker afgesloten dan de meesten hadden verwacht en is boven de $8.000 gekomen. De candlestick heeft ook een mooie wick wat laat zien dat de bulls aanwezig waren (figuur 1).

Op de grafiek is de bear flag nog aan het ontwikkelen.Targets voor de bear flag zijn: T1 = $6.800 en T2=$5.800. Hoe langer de ontwikkeling van de bear flag duurt, hoe kleiner de kans dat het zal uitspelen.

Het is in ieder geval belangrijk dat de koers 100WMA/$7.700 houdt. Als dit breekt is de volgende stop de 0.618 Fibonacci ($7.200) en dan de 50WMA ($6.800).

Figuur 1: De koers blijft in een potentiële bear flag zitten met targets T1 en T2.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2, hieronder) is te zien dat de koers na de stijging de 12EMA heeft gebroken, maar is afgewezen door de resistance van de 26EMA. Het houdt wel de 12EMA als support wat positief is voor het bullish scenario.

Daarnaast worden er ook higher lows gevormd, dus de koers beweegt zich in een steeds kleiner wordend kanaal. Maar als de koers niet boven de $8.419 weet te komen dan is het nu een lower high aan het vormen en blijf ik bearish.

Bearish scenario

In het bearish scenario kan de koers niet de $8.419 breken en verliest het support van de 12EMA. Als de koers $7.900 breekt dan wordt de 100WMA opnieuw getest.

Hoe vaker een support (of resistance) wordt getest, hoe groter de kans dat die breekt. Daarna kijk ik naar de 0.618 Fibonacci op $7.200 en de 50WMA die rond de $6.800 ligt.

Bullish scenario

Mocht de koers boven de $8.800 en de 200DMA weten te sluiten, dan ben ik weer bullish, waarbij mijn target ligt tussen de $9.000 en vervolgens $9.300.

Vooralsnog moet $8.419 worden gebroken om een higher high op de dagelijkse grafiek te maken.

Figuur 2: De koers behoudt voorlopig support van de 12EMA.

Bitcoin (BTC) prijs 4 uur grafiek

De koers op de 4uur grafiek (figuur 3) is na de laatste stijging langzaam zijwaarts bewogen, zonder al te veel volatiliteit.

Het is daarbij geconsolideerd richting de 12EMA (blauwe lijn) en behoudt die als support. Het lijkt er ook op dat het een bull flag aan het vormen is waarvan het target $8.600 is.

Figuur 3: Een bull flag is zich potentieel aan het vormen.

Gaan we naar $8.600? 

Op macro niveau beweegt de koers nog in een bear flag met targets op $7.200, $6.800 en $5.800.

Op de korte termijn ben in ik bullish. Er is een bull flag op de 4uur grafiek aan het vormen en die kan de koers brengen naar $8.600.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!