bitcoin btc update koers technische analyse

Bitcoin (BTC) analyse: mogen we alweer naar $9.000 kijken?

Door Mr. Coingrats – We nemen jullie vandaag weer mee in onze Bitcoin analyse op diverse timeframes. Op het moment van schrijven bevindt BTC zich op $8.213 bij Bitstamp.

Gaan we nu de falling wedge uitbreken of blijven we zijwaarts gaan?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Kijkend naar de weekgrafiek (zie de onderstaande figuur 1, red.) zien we dat het grijze gedeelte van het orderblock het nog houdt.

De indicator EMA55 bevindt zich er ook nog steeds en samen met het orderblock en de maandelijkse EMA21 vormt het een solide supportzone.

EMA staat voor Exponential Moving Average: binnen dit gemiddelde krijgen recente prijzen meer gewicht toebedeeld dan ‘oudere’ prijzen in tegenstelling tot de Simple Moving Average (SMA). 

De EMA8 en EMA21 zijn de afgelopen week wel bearish gekruist, en de candle van afgelopen week laat bull power zien.

StochRSI is al de hele maand bullish en bevindt zich in oversold gebied. De RSI zit al de gehele maand in neutraal gedeelte en beweegt constant rond de 0-lijn en laat een hele lichte stijging zien.


figuur 1: Bitcoin (BTC) weekgrafiek

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Kijkend naar de daggrafiek (zie de onderstaande figuur 2, red.) is goed te zien dat we een redelijk saaie week hebben gehad en zijwaarts zijn gegaan.

We hebben géén candle boven de EMA21 kunnen sluiten. We bevinden ons dan ook nog in een neerwaartse trend.

De solide basis zoals eerder besproken, houdt tot nu toe een verdere daling tegen.

De EMA8 krult momenteel naar boven, het wachten is op een candle close boven de EMA21 om vervolgens de resistance zone rond $9.000 (2 grijze lijnen) te gaan bezoeken.

Op dat punt moet duidelijk worden of de EMA’s bullish gaan draaien en de koers gaat uitbreken. Of dat we eerst weer iets terugvallen in het falling wedge patroon.

De StochRSI ziet er vrij bullish uit. De RSI bevindt zich nog steeds in bearish gebied, voor verdere stijging zullen we de 0-lijn moeten kruisen naar boven.

De EMA12 die ik gecombineerd heb met de RSI kruipt heel langzaam omhoog. De MACD is lichtjes bullish.

figuur 2: bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek (zie de onderstaande figuur 3, red.) heeft de EMA8 de EMA21 en EMA55 naar boven doorkruist. Sindsdien bevindt de koers zich op het STF (short timeframe) support zone.

Wanneer we onder dit gedeelte een candle close gaan zien, dan is de kans om het rode gedeelte te bezoeken aanwezig.

Op dit moment bevindt zich de CME gap ook in deze zone en is er confluence met de EMA21.

Daarom sluit ik niet uit dat we weer even dalen en laten we hopen dat het een wick wordt zodat de EMA’s op de 4h wel bullish blijven.

De EMA12 op de RSI die loopt mooi omhoog en sinds de bull cross van de RSI met de EMA12 is er geen retest geweest van de RSI op de EMA.

Wanneer dit gebeurt zullen we de weg naar $9.000 gaan voortzetten.

Al met al niet echt een geschikte koers momenteel voor de traders, het wachten is op bevestiging van de kant die de koers gaat kiezen.

figuur 3: bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Weer richting $9.000?

Als we de grafiek van de bitcoin dominantie erbij pakken zien we dat die toeneemt (zie de onderstaande figuur 4, red.).

Als ik alles naast elkaar leg, dan acht ik de kans groot om weer richting $9.000 te gaan. Het nadeel is dat wanneer de dominantie stijgt, de altcoins weer flink zullen gaan bloeden.

Let dus goed op met de openstaande trades en zet altijd een stoploss.

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van de Bitcoin koers en de altcoin koersen? Kom dan ons technische analyse kanaal op Telegram joinen!

Bekijk ook even onze crypto scanner ontwikkeld voor crypto traders.

figuur 4: Bitcoin dominantie

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address