Bitcoin analyse: BTC boven zone met veel support rond $8.000

De koers van Bitcoin is wederom richting het belangrijke punt van $8.000 gezakt. Het test met dit level een sterke support. Het lijkt er echter op dat er weinig koopkracht is en tot nu toe is er nog geen sterke reactie geweest.

De kans is aanwezig dat de koers verder gaat zakken. Het verhaal wordt anders als we een bevestiging van de sterke support levels rond deze prijs gaan zien. Het lijkt een interessante week te gaan worden.

Bitcoin (BTC) analyse

De koers van Bitcoin lijkt het moeilijk te hebben om weer te herstellen. Zoals in onderstaande chart te zien is, ondervindt het momenteel veel verkoop druk. Op het moment van schrijven ligt de prijs, na het testen van de $7.800 support, net weer boven de $8.000.

Deze lijkt tot op heden sterk genoeg te zijn. Maar kleine bewegingen omhoog gaan gepaard met weinig koopkracht en veroorzaken momentum indicators die gelijk in overbought regionen schieten.

Bitcoin daily chart 17 oktober 2019

De Stochastic indicator is daar een mooi voorbeeld van. Je ziet deze in de chart als een gele lijn. Normaal gesproken (met voldoende volume en dus koopkracht) zie je een flinke stijging of daling in de koers voordat deze indicator erg laag of hoog komt te staan.

Momenteel beweegt deze indicator echter met weinig volume en kleine bewegingen. Dit betekent vaak dat er weinig mensen in de beweging stappen en er niet in geloven. De conclusie is dat het er op lijkt dat er weinig mensen zijn die momenteel anticiperen op een verwachte stijging.

Support zone

We zien wel genoeg vangnetten voordat de prijs echt flink kan gaan dalen. De hele zone van $7.500 tot en met $8.000 zit vol met supports en deze lijken niet zomaar te gaan breken.

Mocht dat toch het geval zijn, dan is een prijs richting de $6.000 niet ondenkbaar. Als de prijs daarentegen toch de andere kant met voldoende volume toch op omhoog gaat schieten, dan is er ruimte voor een redelijke stijging tot er een nieuw resistance level wordt geraakt.

Bitcoin hourly chart 17 oktober 2019

Uursgrafiek Bitcoin

Als we een stukje inzoomen naar de 1h chart van Bitcoin, zien we dat een stijging sowieso ruimte heeft om tot de $8.400 te komen. Wanneer deze spike echt veel volume heeft, dan kan de prijs ook richting de $8.700 stijgen.

Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet in één beweging gebeuren en dan kan de $8.400 weer een ommekeer naar beneden zorgen. Het lijkt namelijk een sterk gebied die niet zomaar zal breken.

Maar ook op lagere timeframes zien we dat de gele lijn, de Stoch, wijst op meer daling. Een koers onder de $8.000 lijkt voor nu waarschijnlijker. Mocht er ineens fatsoenlijk volume komen, dan kan de koers ook omhoog uitbreken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!