bitcoin amerika dollar

$10 miljard aan Bitcoin (BTC) in kas bij 8 grote cryptobeurzen

Bijna 7% van alle bestaande bitcoin (BTC) is op dit moment in bezit van acht cryptobeurzen. Dat meldt het twitteraccount The Token Analyst. In totaal gaat het om zo’n 1.2 miljoen BTC ($9.9 miljard op het moment van schrijven) dat in handen is van de grote jongens binnen de industrie.

Geen eigen bank

Veel handelaren lijken weinig op te hebben met het ‘zijn van je eigen bank’. Bitcoin stelt iedereen in staat vrij eenvoudig grote hoeveelheden geld op te slaan zonder tussenkomst van derden. Maar lang niet iedereen maakt van die mogelijkheid gebruik.

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de reserves van de beurzen hard groeien sinds 2017.

Wanneer je dagelijks bezig bent met de bitcoin prijs en het kopen en verkopen dan wil je snel kunnen handelen. Dat is lastig wanneer je bitcoin zelf opslaat, dus laten veel mensen het beheer over aan grote beurzen.

Bitcoin prijs tegenover de schatkist van cryptobeurzen. Volgens TokenAnalyst.

Grootste beurzen

Huobi Group heeft het grootste aantal bitcoin in beheer, terwijl Binance en BitMEX strijden om plek twee. De BTC waar we het hier over hebben zijn uiteraard niet allemaal van de bedrijven zelf. Het merendeel is van klanten die gebruik maken van hun platform.

Naast fondsen van klanten is een goed gevulde schatkist geen overbodige luxe voor een handelshuis. Als je van plan bent lang in deze industrie actief te zijn, kun je maar beter op tijd wat BTC apart zetten. De grootste cryptomunt wordt immers steeds schaarser.

Bitcoin

Gelukkig voor bitcoin en wij als gebruikers heb je op het netwerk van bitcoin geen extra macht als je veel geld in kas hebt. Het is dus niet zo dat de cryptobeurzen de koppen bij elkaar kunnen steken en de boel eens lekker kunnen aanpassen. Op het niveau van het protocol zeggen deze hoeveelheden bitcoin niets.

Wel kunnen ze met wat kwade wil afspraken maken over prijsbewegingen of andere invloeden uitoefenen op de markt. Bitfinex maakt zich bijvoorbeeld op voor een rechtszaak van meer dan $1.000 miljard. Zij worden er van beschuldigd de markt te manipuleren. Maar tot op heden blijft het vooral bij beschuldigingen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!